– Fire universiteter er nok!

Uniforum 22. juni 2000

Årgang 14, nr. 10

(15. august 2000)

– Fire universiteter er nok i Norge. Vi har verken menneskelige eller økonomiske ressurser til å opprette flere universiteter her i landet.

Det sa rektor Kaare R. Norum i sin tale til UiOs nye studenter som var samlet til velkomstseremoni på Universitetsplassen tirsdag denne uka.

Les mer...


Jan Thorsen går av som nasjonal prosjektleiar for LØP(12. juli 2000)

Assisterande personaldirektør Jan Thorsen ved Universitetet i Oslo trekkjer seg som nasjonal prosjektleiar for innføring av nytt løns- personal- og økonomisystem, det såkalla LØP-prosjektet.
Les meir...


Eldgammel by graves fram på Sicilia

Prescott ved Hus 1 (Foto: Trine Nickelsen)

Et eldgammelt bysamfunn graves nå fram på Sicilia. Framstående arkeologer og spesialister fra flere land samarbeider om å løse de mange gåtene forbundet med elimerne - folket på Monte Polizzo. Avdeling for arkeologi, UiO, er en av hovedpartene, og prosjektet ledes fra Oslo.

Etter to års grundig forarbeid kom utgravingene i gang for fullt i juni i år. – Blant funnene er forrådskar, asjetter, kokekar og små krukker til parfyme. Også smykker og perler i bronse har vi gravd fram. Alt ligger slik det ble forlatt for 2500 år siden, forteller prosjektets leder, førsteamanuensis Christopher Prescott (i midten) ved Institutt for arkeologi, kunsthistorie og konservering ved UiO.

Som første norske avis kan Uniforum bringe bilder fra utgravingene.

Les hele saken


Undersøkte ikkje fortida til gresk professor

Øyvind AndersenProfessor Øyvind Andersen. (Foto: Ståle Skogstad)

Ingen ved dei norske universiteta visste om fortida til den greske professoren Johannes Triantaphyllopoupolos før Det norske instituttet i Athen hadde kjøpt boksamlinga hans.

–Eg er temmeleg sikker på at ingen ved det klassiske fagmiljøet i Noreg visste om at Triantaphyllopopoulos hadde vore justisminister i regjeringa til den greske militærjuntaen, då avtalen om å overta boksamlinga hans blei gjort i 1989/90. Det fortel professor Øivind Andersen (biletet, som var den første styraren ved Det norske instituttet i Athen.

–Det er utruleg at dei norske styresmaktene ikkje undersøkte fortida til Triantaphyllopopoulos betre før dei gav han Den Kongelege Norske Fortenestordenen, synest direktør Nils A. Butenschøn ved Institutt for menneskerettar ved UiO.

Les heile saka


Universitetssamarbeid mellom Norge og Balkan

Universitets- og høgskolerådet har undertegnet en avtale med Utenriksdepartementet om et nytt samarbeidsprogram mellom norske høyere utdanningsinstitusjoner og institusjoner på Balkan. Seksjon for internasjonale programmer oppfordrer fagmiljøene om å melde sin interesse. Professor Svein Mønnesland har deltatt i en arbeidsgruppe med ansvar for å utrede mulige innsatsfaktorer i programmet.

Les hele saken


Catch 22

Ingen oppholdstillatelse uten bankkonto, ingen bankkonto uten oppholdstillatelse. Dette dilemmaet førte til at kinesiske Ou Weiging var nær ved å måtte skrinlegge planene om et studieopphold i Norge. Uniforum har sett litt på informasjon og behandlingen av selvfinansierte utenlandske studenter som søker opptak ved regulære studier ved Universitetet i Oslo.

Les hele saken


Innhold:


Oppdatert 22. juni 2000 av Informasjonsavdelingen, Trine Nickelsen. Adresse: uniforum@admin.uio.no

 

Publisert 15. aug. 2000 16:54 - Sist endra 1. sep. 2014 14:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere