UiO får kjeft av Norsk språkråd

Uniforum 10.februar 2000

Årgang 14, nr.2

(Montasje: Ragnar Aalbu, foto: Ståle Skogstad)

Bruker for lite nynorsk:

- Universitetet i Oslo bryter målloven. Det sier informasjonsleder Jon Grepstad i Norsk språkråd til Uniforum. Han viser til at mens målloven sier at minst 25 prosent av alt skriftlig materiale fra offentlige organer skal være på nynorsk, var bare 8 prosent av dette materialet på nynorsk ved UiO. Universitetet har fått frist til 31. mars med å sende rapport til Språkrådet om hvilke tiltak som vil bli iverksatt for å øke bruken av nynorsk. Universitetsdirektør Tor Saglie (bildet) vedgår at kritikken er berettiget.
Les hele saken


Heime-PC til 4000 tilsette

4000 tilsette ved UiO kan snart ta med seg jobben heim. Før sommarferien kjem UiO med tilbod om heime-PC til alle dei fast tilsette ved universitetet.

- Det blir ingen skilnad på Jørgen hattemaker og kong Salomo. Absolutt alle dei fast tilsette ved UiO, uavhengig av kvar dei jobbar, vil få dette tilbodet, lovar assisterande personaldirektør Jan Thorsen. Innkjøpet av heime-PC skal registrerast som kompetansehevingstiltak og kan difor trekkjast frå bruttoløna til kvar arbeidstakar.
Les heile saka


brodal(Foto: Ståle Skogstad)

Menneskefisking på Sjølyst

Utstillingskoordinator Mette Børing Langerud er godt nøgd med besøket på UiOs stand på utdanningsmessa.- Ja, det har vore ei kjempestor interesse. Det er så mange som kjem innom at me ikkje klarer å snakka med alle.
Les heile saka


{short description of image}(Foto: Ståle A. Skogstad)

Akademisk pomp og prakt

- Doktorkreeringsseremonien her i Oslo er et større arrangement enn jeg er vant til fra Japan. Ved UiO er det mer pomp og prakt og moro, sier Junro Hosaka, som her mottar sitt doktordiplom av rektor Kaare R. Norum.
Les hele saken
 


Innhold:


Oppdatert 10. februar 2000 av Informasjonsavdelingen, Trine Nickelsen. Adresse: uniforum@admin.uio.no
Publisert 16. juni 2000 10:06 - Sist endra 1. sep. 2014 14:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere