Urbygningen uten støtte

Uniforum 25. mai 2000

Årgang 14, nr. 8

(Foto/manipulasjon: Ståle Skogstad)

Urbygningen får likevel ikke to millioner kroner i startbevilgning til oppussing. Det er klart etter at denne posten er trukket tilbake i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.
– Det er skuffende og opprørende, sier universitetsdirektør Tor Saglie, som minner om at det var et enstemmig storting som før jul i fjor stod bak vedtaket. Universitetsledelsen har vært i samtaler med KUF-minister Trond Giske, og vil ta kontakt med Stortinget for å forklare hvor viktig denne saken er for høyere utdanning, opplyser Saglie til Uniforum. (Foto/manipulasjon: Ståle Skogstad)

Les hele saken


Mjøsutvalet vil ha superrektor

Ein rektor som også er universitetsdirektør. Ein slik superrektor ynskjer fleirtalet av medlemane i Mjøsutvalet. Rektor skal ikkje veljast i demokratiske rektorval, men bli tilsett av eit eige universitetsstyre som skal erstatta Det akademiske kollegium.
I tillegg vil Mjøsutvalet ha eit nytt fagleg kollegium som skal underleggjast styret. Dette er styringsmodellen fleirtalet i Mjøsutvalet ynskjer for universiteta og høgskulane i Noreg. Det går fram av innstillinga Frihet med ansvar som blei lagt fram tidlegare denne månaden.

Les heile saka


Lavik, Savosnick, Aukrust- Quislings førervilla under den tyske okkupasjonen har en sterk symbolverdi, en dimensjon som det vanskelig lar seg gjøre å få andre steder, påpeker Nils Johan Lavik, Chava Savosnick og Knut Aukrust.

Villa Grande-avgjørelse utsettes til høsten

Skjebnen til Quislings gamle førresidens på Bygdøy, Villa Grande, avgjøres av regjeringen til høsten.

– Vi vil nå sette ned en gruppe som får i oppdrag å utrede om det er grunnlag for å benytte Villa Grande til et senter for Holocaust.studier, sier arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo til Uniforum. Oppgraderingen av den 3200 kvadrameter store bygningen er beregnet å koste i underkant av 40 millioner kroner. (Foto: Ståle Skogstad)

Les hele saken


Ute og inne til lunsj

Lunsj ute, i kantina, i pauserommet eller i full fart på kontoret. Det er mange måter å innta lunsjen på ved Universitetet i Oslo. Uniforum har delt lunspause både med rektor Kaare R. Norum, vitenskapsfolk og administrativt tilsatte ved UiO. Både knekkebrød, syltetøy, båtis og gulrøtter står på menyen når de ansatte ved universitetet har lunsj.

Les hele saken


Innhold:


Oppdatert 25. mai 2000 av Informasjonsavdelingen, Trine Nickelsen. Adresse: uniforum@admin.uio.no

 

Publisert 16. juni 2000 10:06 - Sist endra 1. sep. 2014 14:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere