2013 - Side 10

Publisert 10. mai 2013 16:03

Kristian Gundersen vil bekjempe New public management. Åke Appelquist ser ikke på ansatt rektor som noe problem. Alle er enige om at Universitetsledelsen har håndtert konflikten med fagforeningene på en uprofesjonell måte. Men hvem er det egentlig som bryr seg? 40 ansatte deltok på debattmøtet en uke før styrevalget.

Publisert 7. mai 2013 16:39

Senter for studiar av Holocaust og livsynsminoritetar (HL-senteret)  på Bygdøy får 20 millionar kroner til vedlikehald og modernisering. Det foreslår regjeringa i revidert nasjonalbudsjett i dag. UiO får ikkje meir pengar til nybygg denne gongen.

Publisert 6. mai 2013 12:01

UiO har fått seks storskalaprosjekter og to mindre prosjekter med til andre trinn i konkurransen om å få en halv milliard kroner fra Forskningsrådet til infrastruktur for forskning.Til høsten blir det avgjort hvilke forskningsmiljøer som får pengene. Divisjonsdirektør Anders Hanneborg lover tøff konkurranse.

Publisert 30. apr. 2013 15:38

UiO-ledelsen kan ikke imøtekomme fagforeningenes ønske om å utsette alt partssamarbeid frem til de mener tilliten er gjenopprettet. Mangel på fremdrift ville da gi unødige belastninger for sentraladministrasjonens medarbeidere, skriver rektor Ole Petter Ottersen og universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe i en mail til fagforeningene.

Publisert 30. apr. 2013 14:55

Som betingelse for å kunne gjenoppta samarbeidet om organisasjonsendringer i Sentraladministrasjonen, krevde fagforeningene at universitetsledelsen gikk ut med en melding. Her skulle ledelsen dementere en uttalelse i  Universitas og blant annet poengtere at den tar Hovedavtalen på alvor.

Publisert 24. apr. 2013 15:57

– Som 18-åring blei eg fascinert av å høyra Kjetil Taskén fortelja om DNA-molekylet, og begynte å studera molekylærbiologi, fortel doktorkandidat Deeqa  Ahmed. No har ho og kollegaene hennar på Radiumhospitalet gjort funn som kan påvisa tjukktarmskreft langt tidlegare enn før.