Null stryk for matematikkelevene som tjuvstartet på UiO

Ingen av de 30 skoleelevene som tjuvstartet på begynnerkurset i matematikk ved UiO, strøk. 13 av dem fikk A, som er beste karakter, melder Universitetet i Oslo.

LOGISK: Cathrine Lowzow er en av åtte jenter på matematikkurset for skoleelever på UiO. - Matematikk er logisk, slo hun fast, da vi snakket med henne i august i fjor. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

30 elever fra 14 videregående skoler i Oslo og Akershus var 24. april oppe til eksamen i begynnerkurset i matematikk ved Universitetet i Oslo (MAT1100U). Nå foreligger sensuren og ingen strøk! Gjennomsnittskarakteren ble litt bedre enn B, og 13 elever fikk karakteren A, som er beste karakter.

– Flott!

– Det er flott at vi kan gi kunnskapshungrige ungdommer et godt tilbud, og vi vet jo at samfunnet trenger mer realfaglig kompetanse, uttaler rektor Ole Petter Ottersen i en pressemelding.

– Dette kurset er matematikkgrunnlaget for de som senere vil studere matematikk, fysikk, kjemi, astronomi eller informatikk, opplyste tilrettelegger og universitetslektor Nils Voje Johansen ved Matematisk institutt til Uniforum, da kurset ble satt i gang i august i fjor.  Kurset er blitt holdt av dr.philos. Inger Christin Borge.

Null hull i matematikkkunnskapene

Skoleåret 2012/2013 var første gang Matematisk institutt ved Universitetet i Oslo arrangerte et eget kveldskurs for dyktige og arbeidsomme elever på videregående skole – og prøvekaninene bestod altså testen med glans, registrerer tilrettelegger Nils Voje Johansen.

– Matematikk er gøy!

Da Uniforum snakket med elevene rett før den første klassen begynte i august i fjor, traff vi Cathrine Lowzow fra Oslo katedralskole. Hun var svært godt motivert. – Jeg synes  matematikk er gøy og utfordrende, og ikke minst logisk. Samtidig fins det alltid en fasit klar, konstaterte hun.

Kravet for å komme inn på kurset er at eleven har karakteren 5 eller bedre i matematikk.

Tilbudet er åpent for alle videregående skoler i Oslo og Akershus, og i år deltok elever fra følgende skoler:
 

Akershus

Asker vgs

Jessheim vgs

Mailand vgs

Nadderud vgs

Nes vgs

Nesbru vgs

Stabekk vgs

Valler vgs

Oslo

Fagerborg vgs

Foss vgs

Oslo handelsgym

Oslo katedralskole

Kristelig gymnasium

Nydalen vgs

Ullern vgs

Ulsrud vgs

Les også artikkelen - Matematikk er gøy!

 

 

Emneord: Realfag, Rekruttering, Matematikk, Naturfag Av Martin Toft
Publisert 14. mai 2013 10:31 - Sist endret 14. mai 2013 15:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere