Norge får nye sentre for forskningsdrevet innovasjon i 2015

I 2015 skal det startes nye sentre for forskningsdrevet innovasjon. Det er klart etter at Forskningsrådets hovedstyre har besluttet at det skal utlyses penger til dette, står det på Forskningsrådets nettsider.

NYE SFI: Ved første utlysningsrunde for SFI i 2006 ble det startet opp 14 sentre. I 2011 ble det opprettet ytterligere sju, slik at det nå er 21 SFI i gang. I 2015 skal det opprettes helt nye. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

For sju år siden ble de første 14 Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI) utlyst. Den neste utlysningen blir tredje runde med nye SFI.

– Arbeidet til Sentrene for forskningsdrevet innovasjon har vekket stor internasjonal oppmerksomhet, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén

Et fremragende SFI-eksempel er SIMLab ved NTNU som har blitt en svært ettertraktet samarbeidspartner for internasjonale bilprodusenter.

Ved første utlysningsrunde for SFI i 2006 ble det startet opp 14 sentre. I 2011 ble det opprettet ytterligere sju, slik at det nå er 21 SFI i gang.

De første 14 sentrene avsluttes ved utgangen av 2014 eller tidlig i 2015.

Høyt internasjonalt nivå

SFI-ordningen fremmer langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom forskningsaktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI utvikler kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktige for innovasjon og verdiskaping.

Ordningen styrker teknologioverføring, internasjonalisering og forskerutdanning.

Av de 14 gamle SFI-ene er det ett som tilhører UiO: Senter for innovative naturgassprosesser og -produkter (inGAP). Under forrige søknadsrunde i 2010 ble det etablert sju nye sentre for forskningsdrevet innovasjon, ingen av dem hadde UiO som vertsinstitusjon.

Les mer på Forskningsrådets nettsider

 

Emneord: Forskningspolitikk
Publisert 29. apr. 2013 12:13 - Sist endret 29. apr. 2013 12:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere