Inga Bostad blir ny direktør for Norsk senter for menneskerettigheter

Prorektor Inga Bostad blir ny direktør for Norsk senter for menneskerettigher ved UiO. Når hun tiltrer 1. januar 2014, overtar hun etter Nils A. Butenschøn.

BLIR DIREKTØR: Prorektor Inga Bostad blir ny direktør for Norsk senter for menneskerettigher (SMR) fra 1. januar 2014.

Foto: Ola Sæther

- Jeg er glad og ydmyk over å få denne muligheten til å utvikle et av Universitetet i Oslos mest spennende fagmiljøer. Norsk senter for menneskerettigheter (SMR) er et sentralt knutepunkt for menneskerettigheter i Norge, ikke minst i arbeidet med å utvikle sterke og spennende tverrfaglige forskermiljøer, sier prorektor Inga Bostad.

Hun fratrer vervet som prorektor i sommer, etter å ha vært en del av UiOs toppledelse siden 2006, først som viserektor og i siste periode som prorektor. Høsten skal brukes til å fullføre skriveplaner, og fra januar 2014 er hun klar for innsats ved Norsk senter for menneskerettigheter.

Inga Bostad ble uteksaminert som mag. art. i filosofi i 1989 og som dr. philos i 2005 ved Universitetet i Oslo. Hun har vært tilknyttet Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK). Bostad har også erfaring som redaktør og forlagssjef. Hun er en aktiv skribent og publiserer både i presse, fagskrifter og lærebøker.

Bostad har ledet det regjeringsoppnevnte utvalget som gjennomgikk og la fram ny formålsparagraf for barnehagen og skolen i perioden 2006-2007.  I perioden 2007-2009 ledet hun Dannelsesutvalget for høyere utdanning.

Emneord: Universitetspolitikk, Menneskerettar
Publisert 13. mai 2013 12:45 - Sist endret 13. mai 2013 12:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere