Psykologi vil bli fakultet

Uniforum 11. november 1999

Årgang 13, nr.17

PSYKOLOGISK FAKULTET? Styrar Bjørn Rishovd Rund ved Psykologisk institutt vil gjerne ynskja folk velkomen til Psykologisk fakultet når dei nye lokala i Forskningsveien 3 er opna. (Foto: Ståle Skogstad)

Frå 1. januar 2001 kan Psykologisk institutt bli Universitetet i Oslos 9. fakultet. Det håpar styrar Bjørn Rishovd Rund som trur at Kollegiet vil stemma for dette når saka kjem opp på nyåret. I løpet av 2001 vil Psykologisk institutt også ha flytta inn i nye lokale i Papirindustriens forskningsinstitutt i Forskningsveien 3.

- Dersom UiO får eit psykologisk fakultet, vil faget bli synlegare enn i dag og det vil bli lettare å få tak i eksterne forskingsmidlar, meiner Rishovd Rund. Både fakultetsstyret ved SV og Studentparlamentet støttar framlegget om å etablera eit psykologisk fakultet.

Psykologi vil bli fakultet


Enorme utfordringer

- Jeg deler fullt ut de betenkeligheter og den engstelse som Tor Saglie uttrykker. Det er katastrofalt for et universitet om det ikke er attraktivt. Jeg føler at vi står overfor enorme utfordringer som vi egentlig ikke klarer å ta innover oss. Vi er nødt til å gå inn i noe som til nå har vært helt ukjent for oss, nemlig i et konkurransemarked om studentene, sier dekan ved HF, Even Hovdhaugen.

- UiO må tenke radikalt nytt


studenter og Larsen
REKRUTTER: Andøya Rakettskytefelt håper på 'friskt blod'. Kanskje er noen av disse grunnfagsstudentene fra Universitetet i Oslo potensielle rekrutter. Forrest til venstre: Avdelingsingeniør ved Andøya Rakettskytefelt, Svein Larsen. (Foto: Gro Lien Garbo)

Blant ballonger og raketter på Andøya

Rekruttering av fremtidens forskere til nordlys- og klimaforskning. Det er målet til instituttstyrer og professor Jan Holtet ved Fysisk institutt som nylig tok med seg åtte studenter på et tre dagers feltkurs til Andøya Rakettskytefelt (ARS). Sammen med førsteamanuensis Arne Dahlback og nordlysforsker og professor emeritus Alv Egeland vil de tenne studentenes interesse for nordlyset og ozonlaget. Uniforum ble med på feltkurset.

Blant ballonger og raketter på Andøya  


Innhold:


Oppdatert 11. november av Informasjonsavdelingen, Trine Nickelsen. Adresse: uniforum@admin.uio.no

 

Publisert 11. nov. 1999 16:56 - Sist endra 1. sep. 2014 13:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere