Medisin vil ikkje formidla

Uniforum 9.desember 1999

Årgang 13, nr.19

Foto: Hanne Buxrud

Det medisinske fakultetet går i ei høyringsfråsegn imot eit framlegg om at forskingsformidling skal vera ein del av arbeidsplikta til dei vitskapleg tilsette. – Eg er forbausa over at fakultetet avviser behovet for å styrkja forskingsformidlinga ved UiO, seier medisinprofessor Per Brodal (bildet).

Medisin vil ikkje formidla


moxnesFoto: Kirsten Helgeland

Bilder av Jesus - 2000 år etter

- Feiringen av 2000-årsjubileet gir muligheten for å tegne et større bilde av Jesus. Når kristne fra andre deler av verden bringer med seg sine bilder av Jesus, utfordrer de ikke bare den vestlige teologiens fortolkning av ham, men også Vestens økonomiske og politiske hegemoni, sier professor Halvor Moxnes ved Det teologiske fakultet.

- Ingen eier Jesus. Han hører hele historien og hele menneskeheten til. Det ligger mye sprengkraft i å oppdage ham igjen.

Bilder av Jesus - 2000 år etter


Nord-Sør-samarbeidet 20 år

- For 20 år siden ble et gjensidig samarbeid med et fattig universitet i Sør sett på som ren idealisme, og som en noe tvilsom affære. I dag kan vi si at Universitetet i Oslo var forut for sin tid i tilnærmingen til Nord-Sør-samarbeidet, sier rådgiver Inger Johanne Røste.

Nord-Sør-samarbeidet 20år

God jul og godt nytt år!

nisser

Disse små nissene fra julemarkedet på Tøyen hovedgård, ønsker alle Uniforums lesere en riktig god jul og et godt nytt år!


Innhold:


Oppdatert 9. desember av Informasjonsavdelingen, Trine Nickelsen. Adresse: uniforum@admin.uio.no

 

Publisert 9. des. 1999 16:05 - Sist endra 1. sep. 2014 14:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere