2017 - Side 3

Publisert 6. apr. 2017 12:17

Selv med et mer nyansert bilde er jeg likevel enig med Forskerforbundet i at andelen midlertidig ansatte ved UiO er for høy, skriver prorektor Ragnhild Hennum. Hun mener Forskerforbundet kommer med upresise tall.

Publisert 4. apr. 2017 16:53

Det er viktig at aviser fylgjer med på kva som skjer på OUS. For ei universitetsavis som Uniforum, er det også viktig fordi mange av dei som arbeider der, også har hovudstilling eller professor II-stilling på UiO, skriv Uniforum-redaktør Martin Toft i eit svar til OUS-advokat Arne Moland.

Publisert 4. apr. 2017 13:52

Forskere og studenter står i fare for å miste tilgang til viktige tidsskrifter. Derfor må vi både bruke vår forhandlingsmakt og vurdere andre tiltak, skriver Team Graver.

Publisert 3. apr. 2017 21:45

Vi står i spagat mellom en gammel og en ny ordning. Vi betaler for abonnementer, vi betaler for å publisere og vi betaler for å lese. Dette er ikke holdbart, skriver team Stølen & Mo om Open Access.

Publisert 2. apr. 2017 13:58

Stølen har vært markert for valgt rektor – men de lever med uenigheten og legger den til side, med en klar beskjed om at de ikke vil gjøre det til konkret politikk, skriver historieprofessor Erling Sandmo.

Publisert 31. mars 2017 16:21

NTL UiO mener at det eneste teamet som har det nødvendige engasjementet og viljen til å bevare og styrke universitetsdemokratiet, er Graver, Sandli og Frich. Det skriver Ellen Dalen, som er leder for NTL-UiO i dette innlegget.

Publisert 29. mars 2017 12:29

Vi er klar over at studentene over lang tid har stilt krav om å få samtidig begrunnelse, og at dette like mange ganger er avvist av universitetet. Hadde den offentlige forvaltning fått bestemme, ville vi neppe som borgere heller hatt krav på begrunnelse for offentlige vedtak, skriver rektorkandidat Hans Petter Graver.

Publisert 28. mars 2017 11:44

Det kan finnes løsninger som gir studentene bedre tilbakemelding enn individuell begrunnelse. Selv har jeg god erfaring med å invitere studentene til plenumsgjennomgang av eksamensoppgavene etter at sensuren har falt, skriver Solveig Kristensen, prodekan for studier ved MN-fakultetet.

Publisert 27. mars 2017 16:59

UiO bør dermed være mye mer enn et miljøfyrtårn: UiO bør være et bærekraftsfyrtårn. Det er oppfordringen fra jussprofessor Beate Sjåfjell til rektorkandidatene Hans Petter Graver og Svein Stølen.

Publisert 24. mars 2017 15:11

Når sensuren leveres nekter administrativt personell å registrere karakterene, og insisterer i stedet på at de skal beregnes via programvaren. Det innebærer bevisst feilaktig karaktergivning ved at mye vurderingsinformasjon kastes, skriver dr.ing. Einar Belsom ved Høgskolen i Oslo og Akershus i dette innlegget.

Publisert 23. mars 2017 04:00

Universitetene kan fort bli forskningshoteller der flertallet av forskerne er ansatt på kortvarige kontrakter, frykter Steinar A.Sæther og Belinda Eikås Skjøstad i Forskerforbundet ved UiO.