Debatt - Side 2

Published Feb. 28, 2022 4:30 AM

We are committed to support Ukrainian students and staff to the best of our abilities as individual universities, but also collectively, sharing our knowledge, ideas, and creativity across borders. We also honour and recognise the academic communities in Russia that are speaking out against this violence.

Publisert 24. jan. 2022 18:35

Det at det finnes emeritus-posisjoner er fint, så en kan gli ut av det med sakte fart, late som en er med samtidig som det er et selvbedrag. Skuta seiler så bra videre uten deg, skriver professor emerita Johanne Sundby.

Publisert 17. jan. 2022 11:48

Jeg er glad for å si at vi ikke behøver å velge mellom Eriksens jakt på sannhet, og diktaturet, skriver Terje Rasmussen i et svar på det siste innlegget fra Erik Oddvar Eriksen. 

Publisert 17. jan. 2022 04:30

Realisten Rasmussen mener at effektivitet gir legitimitet - det avgjørende er om en lykkes. Hvis dette er riktig, kan vi bare avsette demokratiet, skriver Erik Oddvar Eriksen i et svar på kritikken fra Terje Rasmussen. 

Portrett av en mann med briller
Publisert 14. jan. 2022 15:54

Eriksen presenterer et slags idealbilde av den rasjonelle offentligheten som ledende institusjoner ikke engang prøver å etterstrebe. Dersom Eriksen hadde rett, hadde demokratiske samfunn med en fri presse løst de fleste av sine store problemer for lengst.

Portrett av en kvinne
Publisert 4. nov. 2021 13:34

 Nysgjerrig og vitebegjærlig som hun var, slo Pus seg aldri til ro ett sted i litteraturhistorien eller i ett forfatterskap. Det skriver venner og kolleger om  førsteamanuensis i fransk Solveig Schult Ulriksen som døde 14. september.