Endelig student!

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 2000


De nye studentene ble på tradisjonelt vis ønsket velkommen til UiO i forrige uke. For aller første gang var Oslos ordfører til stede ved seremonien på Universitetsplassen.

Winther, Ditlev-Simonsen, Norum og Saglie

Representanten for årets nye studenter, Silje Winther, understreket at studentenes forventninger til UiO er store. Fra venstre: Ordfører Per Ditlev-Simonsen, rektor Kaare R. Norum og universitetsdirektør Tor Saglie.

Trine Nickelsen
Ståle Skogstad (foto)

– Samarbeidet mellom Oslo kommune og Universitetet i Oslo kan bare bli enda bedre. Det sa ordfører Per Ditlev-Simonsen i sin tale under velkomstseremonien for årets nye studenter tirsdag i forrige uke. Det er første gang at byens ordfører deltar ved denne årvisse begivenheten, et konkret uttrykk for UiOs ønske om bedre kontakt med byens politiske ledelse.

– For mange er det et stort problem å finne et sted å bo. Men dette er nå i ferd med å bli vesentlig bedre. Oslo kommune gjør noe. Fire tusen nye studentboliger vil stå ferdig i løpet av de neste årene, og det foregår en meget rask boligbygging i byen for øvrig, påpekte Ditlev-Simonsen, som for nøyaktig 50 år siden selv stod oppstilt på Universitetsplassen iført studenterlue.

Fire universiteter er nok!

– Fire universiteter er nok i Norge. Vi har verken menneskelige eller økonomiske ressurser til å opprette flere universiteter her i landet, sa rektor Kaare R. Norum i sin tale. Mjøs-utvalgets forslag om å åpne opp for å gjøre enkelte statlige høyskoler om til universiteter, ble altså klart avvist av rektoren ved landets største og eldste universitet.

– Dere skal lære å lære og skjønne at tiden ved universitetet bare er en periode i det som i vårt samfunn må bli en livslang læringsprosess, sa Norum, som ønsker seg gode studenter, motiverte og bevisste, og med gjennomføringsvilje.

– Den verdifulle ressurs som dere representerer, må videreutvikles, behandles godt, pleies bra, påpekte Norum og kunne love studentene god undervisning i et verdifullt forskningsmiljø. Han understreket at læringsmiljøet ved UiO skal styrkes og at den enkelte student skal få bedre oppfølging. Vi arbeider med å utvikle mer varierte undervisnings- og eksamensformer. Vi vil ha større kontakt mellom studenter og lærere, sa Norum.

Han etterlyste mer penger til undervisning og forskning. Satsing på høyere utdanning og forskning er ikke forbruk og må ikke spares på. Penger til forskning og utdanning er en sunn, riktig og verdig investering i fremtidens kunnskapsrike mennesker og institusjoner.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 2000

Publisert 24. aug. 2000 13:22 - Sist endra 1. sep. 2014 14:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere