Ferske nyheter på nettet

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 2000


PC-skjerm

Uniforum-redaksjonen vil snart kunne servere sine lesere ferske nyheter på nettet.

Uniforum vil nå kunne tilby sine lesere løpende nyheter på nettet. Nyskapingen har fått navnet "Uniforum nett no" og vil være i drift om én uke.

Trine Nickelsen
Ståle Skogstad (foto)

– Med etableringen av Uniforum nett no vil vi sørge for en langt bedre intern spredning av nyheter på universitetet, lover redaktør Martin Toft. Den interaktive avisa blir lansert 1. september i år, samtidig med universitetets årsfest.

Nyheter - når de skjer

Til nå har en blåkopi av papirutgaven av Uniforum, som kommer ut hver 14. dag, vært publisert på nettet. En nyhetstjeneste med stadig oppdaterte nyheter har til nå manglet ved UiO.

– Med Uniforum nett no vil vi kunne bringe ut artikler om hendelser samme dag som de skjer, for eksempel om et viktig vedtak fra et kollegiemøte, et stortingsvedtak som berører UiO eller om en brann som er brutt ut på Blindern, forteller Toft.

– Redaksjonen satser på å legge inn ferske nyheter to-tre ganger i uka. Etter hvert vil det kanskje bli mulig å øke denne oppdateringsfrekvensen, sier Toft, som ikke legger skjul på at han er strålende fornøyd med den nye, interaktive avisa. – Jeg er ikke i tvil om at denne nyhetstjenesten vil bli flittig benyttet av universitetets ansatte og studenter. At en nå langt mer kontinuerlig vil kunne følge med i det som rører seg i universitetssamfunnet, synes jeg er svært bra. Også debatter er blant det som vil bli publisert på nettet, i nært samarbeid med Apollon.

Det er mulighet for at noen av de sakene som publiseres på nettet, også vil komme i trykt form i en annen versjon. – Vi tenker oss at vi i papirutgaven kan bringe mer utfyllende opplysninger om enkelte av sakene, sier Toft.

– Foreløpig vil Uniforum på papir komme ut hver 14. dag som før. Vi vil se resultatene fra en leserundersøkelse og foreta budsjettmessige vurderinger før vi eventuelt går inn for å ha færre utgivelser av den trykte utgaven av Uniforum.

Ros

Redaktøren roser Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) som har laget de tekniske løsningene. – USIT har utviklet en ny og revolusjonerende publiseringsløsning som gjør det enkelt å skrive, publisere og administrere nyheter. Firmaet Ravn Webveveriet har jobbet tett sammen med USIT og sørget for en frisk design på nettsidene, konstaterer Toft.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 2000

Publisert 24. aug. 2000 13:16 - Sist endra 1. sep. 2014 14:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere