Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 5 2000


Pressebiter

Et schizofrent forhold

- NTNU har et schizofrent forhold til likestilling. Ledelsen vil ha likestilling, samtidig som de helst vil unngå å bruke ordet. Likestillingsarbeidet skal liksom pakkes så godt inn at det ikke synes eller fornærmer noen. Da blir arbeidsforholdene ganske tungvinte og vanskelige.

Tidl. likestillingsrådgiver v/NTNU Ingunn Aagård i Universitetsavisa 5/2000

Ingen politisjef

- Vi ville ikke ha en ”likestillingspolitisjef” som skulle fortelle ledelsen hva den bør gjøre og ikke gjøre. Vi ville ha et menneske som kunne være med fra starten av i arbeidet med NTNUs sentrale personal- og kompetanseutvikling, og da var OU-avdelingen det riktige stedet.

Ass. universitetsdirektør Peter Lykke i Universitetsavisa (NTNU) 5/2000

Påfallende mannsfavorisering

Kvinner trenger ikke ekstrabehandling. Det er tvert imot Universitetets rekrutteringskultur som trenger behandling når man fortsetter i gamle spor og viderefører en påfallende mannsfavorisering, til tross for at det vrimler av kvinnelige doktorander og opplagte forskertalenter. Derfor har Universitetet bestemt seg for å ta noen spesielle grep.

Likestillingsrådgiver ved UiO, Lise Christensen i Universitas 9/2000

Intellektuelle akademikere?

Finnes intellektuelle akademikere? Ja, de finnes, men de er ytterst sjeldne. Intellektualisme synes jevnt, men sparsomt fordelt uavhengig av akademisk bakgrunn. Det siste mener jeg er bra, men det første er ikke bra. Slik er tingenes tilstand, og vi bør i det minste diskutere om det er grunn til å være fornøyd med det.

For noen år siden var det en krise ved Universitetet i Oslo. Det var ikke for mange som sto opp for det noen av oss mente dreide seg om selve Universitetets identitet. Har en akademiker et større ansvar i moralske og samfunnsmessige spørsmål enn enhver borger? Etter min mening er svaret nei når problemet ligger utenfor akademikernes fagfelt, men akademikeren har i det minste samme ansvar som enhver borger.

Professor Kristoffer Gjøtterud, Universitas 9/2000


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 5 2000

Publisert 22. mars 2000 12:37 - Sist endra 1. sep. 2014 14:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere