Kom i form!

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 1 2000


- Som ansatt ved UiO har du tilgang til et av landets flotteste treningsanlegg! Asbjørn Amundsen, direktør for Universitetsidretten, tror mange av universitetets ansatte ikke er klar over hvilke unike treningsmuligheter de har.

sølma
Hanne Sølma er en flittig bruker av universitetets treningsanlegg, her sammen med sønnen Petter.

Grethe Tidemann
Ståle Skogstad (foto)

- At tilbudet er så rimelig, gjør at mange blir overrasket over den høye standarden både på lokalene våre og treningstilbudet vårt, sier Amundsen.

Nå er tilbudet blitt enda bedre. Byggetrinn II i Domus Athletica er fullført. Dette anlegget inneholder blant annet squashbaner, tennisbaner, garderober og fire aktivitetssaler. En av aktivitetssalene er forbeholdt spinning, dvs. sykling i gruppe ledet av instruktør. - Spinning er morsom og effektiv trening og passer for alle, sier Amundsen, som stolt viser oss rundt i det nye tilbygget.

Ønsker du stor fleksibilitet med hensyn til treningstidspunkter, er styrketreningsrommene og bassenget gode alternativer. - Ta med ektefellen, sier Amundsen, og forteller at OSI har et eget tilbud til ektefeller og samboere av studenter og ansatte ved UiO. – Også disse kan for en rimelig penge nyte godt av byens beste treningstilbud.

Entusiastisk bruker

I svømmehallen treffer vi Hanne Sølma, førstekonsulent ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Sammen med sønnen Petter på 4 ½ måned deltar hun på babysvømming, og det er tydelig at både mamma og Petter storkoser seg i vannet. Vi spør henne om hun også benytter noen av de andre treningsmulighetene universitetet tilbyr. - Jeg trener i styrkerommet en gang iblant og tar med mann og barn på familiesvømming i helgene, forteller hun. Hanne Sølma er også medlem av OSIs elvepadlergruppe som trener i bassenget to kvelder i uka. -Jeg er svært fornøyd både med treningstilbud og åpningstider, sier hun og savner kun barneparkering for ungene.

Dersom du ikke har trent på en stund, eller om du av andre grunner trenger et tilrettelagt treningstilbud, anbefaler Amundsen Friskvern. Friskvern tilbyr treningstimer i lunsjpausen og etter arbeidstid i Idrettsbygningen på Blindern og i Domus Athletica. Du kan også forbedre egen helse gjennom et av de populære røykeavvenningskursene. I Domus Athletica har Friskvern et treningsstudio hvor du ved hjelp av ulike tester kan få utarbeidet din helseprofil og få tilrettelagt et treningsprogram tilpasset denne.

Kom i gang!

Informasjon om treningstimer og åpningstider kan du få på universitetets hjemmesider eller i brosjyren Treningsplan vår 2000. - Den største bøygen er å komme i gang med treningen, sier Asbjørn Amundsen. - Vår erfaring er at når ansatte ved universitetet først har oppdaget de flotte treningsanleggene og det unike treningstilbudet som tilbys, da kommer de tilbake semester etter semester.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 1 2000

Publisert 27. jan. 2000 16:11 - Sist endra 1. sep. 2014 14:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere