Nyheter fra juni 2010 - Side 2

Publisert 10. juni 2010 10:55

Byrådet i Oslo sier ja til byggingen av et livsvitenskapsenter i Gaustadbekkdalen, melder NRK Østlandssendingen. Omfanget blir dobbelt så stort som operaen i Bjørvika, og dermed den største utbyggingen ved UiO siden 60-tallet.

Publisert 5. juni 2010 15:25

Medisinstudentane ved UiO må no ta ei obligatorisk øving i akuttmedisin saman med sjukepleiestudentar frå Høgskolen i Oslo. Det skjer den siste veka før dei er ferdige legar og skal ut i turnusteneste i heile landet.  

Publisert 3. juni 2010 23:15

Apollons journalist Yngve Vogt fikk i kveld overrakt Fagpressens journalistpris av forskningsminister Tora Aasland. Han fikk prisen for måten han klarer å skrive om vanskelige tema fra forskningen, slik at det fenger lesere flest, skriver Fagpressenytt.  

Publisert 3. juni 2010 16:16

– På sommarkonserten på Lunsj med kultur, fredag 4. juni vil Unikor syngja danske, svenske og norske songar, fortel dirigent Lene Becker-Andersen. Her øver ho saman med bass Alv Reidar Dale.

Publisert 3. juni 2010 09:59

Betegnelsen professor emerita må avskaffes umiddelbart, og bruken av professor emeritus bør fases ut. Det mener språkprofessor Arne Torp. Direktør Sylfest Lomheim i Språkrådet innrømmer at rådet har gitt feilaktige latinråd.

Publisert 2. juni 2010 23:00

Universitetet i Oslo meiner at Likestillingsombodet baserte seg på heilt feil grunnlag då det kritiserte universitetet for ikkje å ha gjort nok for å hindra trakassering på odontologi. Det går fram av eit brev universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe og HR-direktør Anita Sandberg har skrive. Viss kritikken ikkje blir trekt tilbake, vil UiO at saka skal opp i Likestillings- og diskrimineringsnemnda.  

Publisert 2. juni 2010 14:26

De tre små museumsbibliotekene på Tøyen er blitt slått sammen til ett stort. I motsetning til de fleste naturhistoriske museumsbibliotek i verden, er dette åpent for alle.

Publisert 2. juni 2010 12:16

I dag er 24,8 prosent av professorene ved UiO kvinner. Vil språkforsker Pia Lane med tiden bidra til å øke kvinneandelen? Å delta i UiOs mentoringprogram for kvinnelige postdoktorer kan hjelpe henne med det.

Publisert 1. juni 2010 16:55

Odontologi skal kommunisera direkte med studentane, halda obligatoriske pedagogikkurs for dei kliniske lærarane og gi HMS-opplæring til leiarane. Det går fram av tiltaksplanen som fakultetsstyret nyleg vedtok.