Apollons Yngve Vogt fikk journalistpris

Apollons journalist Yngve Vogt fikk i kveld overrakt Fagpressens journalistpris av forskningsminister Tora Aasland. Han fikk prisen for måten han klarer å skrive om vanskelige tema fra forskningen, slik at det fenger lesere flest, skriver Fagpressenytt.  

JOURNALISTPRIS: Apollons journalist Yngve Vogt fikk overrakt Fagpressens journalistpris av forskningsminister Tora Aasland  i kveld. Bak står Fagpressens adm.dir. Even Trygve Hansen.

Foto: Martin Toft

Yngve Vogt er en journalist som får de fleste lesere på kroken. Alle som åpner en hvilken som helst utgave av fagbladetApollon, finner en rekke artikler signert Vogt, skriver Fagpressenytt.

Emnene er svært forskjellige, men så å si alle har sitt utgangspunkt i pågående forskning – gjerne den som ligger lengst framme, og som få andre har prøvd seg på å formidle til et allment publikum. Artiklene om nanoteknologi iUiOs forskningsmagasin Apollon nr. 4 i 2009 ble spesielt trekt fram av juryen.

Juryen skriver om årets vinner av journalistprisen: ”Men det som imponerer juryen først og fremst, er den store produksjonen av vesentlig innhold fra forskningsmiljøene, skrevet på en forståelig og tilgjengelig måte. Grundig og knallgodt!”.

– Det er fantastisk å kunne motta denne prisen. Jeg trives utrolig godt med å jobbe som journalist blant forskere og alle andre på Universitetet i Oslo. Og tusen takk til alle de andre i Apollon-redaksjonen, sa Vogt da han fikk overrakt prisen.

Nettprisen til forskning.no

Også andre forskningspublikasjoner fikk utdelt pris i kveld. Forskning.no og redaktør Nina Kristiansen fikk Fagpressens nettpris.Her får man spennende og og fersk forskning fra inn- og utland – skrevet av kunnskapsrike journalister. Spennvidden er enorm, kunnskapsmengden likeså. Og for dem som kanskje mente at forskning ikke hadde tempo og temperatur, bør dette være kilden til en ny konklusjon!" uttalte juryen. Statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland, fortalte at artiklene ofte var så interessante at hun nesten glemte de andre arbeidsoppgavene hun skulle gjøre.

 

Emneord: Apollon, Priser Av Martin Toft
Publisert 3. juni 2010 23:15 - Sist endret 3. juni 2010 23:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere