Mai - Side 2

Publisert 11. mai 2007 15:46

To forskere ved Universitetet i Oslo har vært med på å identifisere et protein som kan være viktig ved utvikling av insulinresistens og diabetes, og muligens også prostatakreft. Studien er publisert i siste utgave av det prestisjetunge tidsskriftet Cell.

Publisert 10. mai 2007 15:04

Tidligere rektor ved Berkeley-universitetet, Robert M. Berdahl besøker Universitetet i Oslo mandag 14. mai. The America-Norway Heritage Fund valgte ham nylig til årets norsk-amerikaner. Bak utvelgelsen står Nordmanns-Forbundet og Norge-Amerika-foreningen. Prisen gis til en amerikaner av norsk ætt som har gitt et vesentlig bidrag til amerikansk kultur og samfunnsliv, går det fram av en pressemelding.

Publisert 9. mai 2007 13:13

Universitetet i Oslo ligg på femteplass over dei beste universiteta i Europa og på førsteplass i Norden på rankinglista til Webometrics for januar 2007. Dermed har UiO klatra opp sju plassar i høve til i fjor, då universitetet låg på ein tolvteplass. På verdsrankinga ligg UiO på 48. plass, tre plassar betre enn i juli 2006, men heile 42 plassar høgare enn i januar 2006. Lista byggjer på talet på forskingsartiklar på Internett.

Publisert 4. mai 2007 14:16

- Det bør berre vera ein toppleiar på UiO, og det må vera rektor. Denne tilrådinga kom avgått universitetsdirektør Hanne Harlem med i sluttappellen sin under markeringa for henne onsdag 2. mai.

Publisert 3. mai 2007 14:58

Forskaren Jon Sudbø må levera tilbake doktordiplomet sitt etter at han har tilstått forskingsfusk i fleire vitskaplege artiklar. Etter at det også er påvist klare feil i doktorarbeidet hans, stod Universitetsstyret i går fast på den tidlegare avgjerda om å kalla tilbake doktorgraden til Jon Sudbø.

Publisert 3. mai 2007 14:14

Det nye lønns- og personalsystemet POLS ved UiO får ei ekstraløyving på 16,1 millionar kroner. Det vedtok Universitetsstyret onsdag 2. mai. - Dette er positivt og vil gi oss høve til å tilsetja fleire ekstra personar, seier lønningssjef Trond Ryd til Uniforum.

Publisert 3. mai 2007 12:32

For nøyaktig 150 år siden, søndag den 3. mai 1857, ble Det Norske Videnskaps-Akademi stiftet som Videnskabs-Selskabet i Christiania.
- Historieprofessor Rudolf Keyser mente det hele var noe snobbete "Fjesk". Likevel ble etableringen godt mottatt på universitetet, forteller historikeren Kim G. Helsvig, som har skrevet bok om Akademiet.

Publisert 3. mai 2007 02:21

- Nå må vi må forsøke å redde det som reddes kan, inkludert vår sivilisasjon, og her kan de nordiske landene spille en viktig rolle, mente Gaia-teoriens far, James Lovelock. Den britiske dommedagsprofeten ble godt mottatt da han holdt sitt foredrag om den nødvendige "økologiske retretten" på et symposium på Blindern til ære for Arne Næss.

Publisert 2. mai 2007 14:42

Naturvernforbundet vil ha Jens Stoltenberg på banen for å stoppe utbyggingen av Hattebergvassdraget. Denne uken ga miljøvernminister Helen Bjørnøy oppsettende virkning til en klage Naturvernforbundet har lagt inn på at Kvinnherad Energi av sikkerhetsgrunner har fått tillatelse av NVE til å bytte ut gamle rør med nye, større, i Murdalen kraftverk, melder Aftenposten.no.

Publisert 2. mai 2007 12:18

Utdanningskvalitetsprisen 2007 går på deling til realfagsfakultetene ved universitetene i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø, for et nasjonalt prosjekt for å bedre gjennomføringen av masterutdanninger. Prisen er på kr 500 000,-.