Still varene ut!

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 7 2000


Nytt fra verdensveven

John Baarli, webredaktør

Hvem har ikke stoppet opp foran et vakkert dekorert butikkvindu, hvor varene er stilt ut slik at du bare blir dratt mot dem for et øyeblikk senere å bli sugd inn hoveddøren og havne i et lokale hvor du kvitter deg med dine siste hundrelapper. Du går fornøyd og smilende ut av butikken med ukens drømmekjøp, og innehaveren kan nok en gang takke sin dekoratør og sin markedsføringsteft for at du oppdaget det rikholdige vareutvalget.

For universitetets vedkommende blir denne tankegangen viktigere enn noensinne. Analogien kan benyttes i forhold til de fleste av aktivitetene våre. Vi ønsker å gjøre omverdenen oppmerksom på studiene, forskningen og alt det andre UiO kan tilby. For det er et vell av aktiviteter ved UiO som er interessante for mange andre enn oss som har vårt daglige virke her, eller som har studert, studerer eller skal studere her eller som er spesialister innenfor et bestemt fagfelt: men hvordan skal vi fange deres oppmerksomhet?

Globaliseringen og digitaliseringen av den tilgjengelige kunnskapen er allerede slik at mye kan skaffes til veie gjennom Internett. Det er der den globale samtalen foregår, og det er der UiO har muligheten til å vise fram sin virksomhet på en appellerende måte, på en litt annerledes måte. Derfor har vi nå lansert nok en ny portal, eller rettere sagt, vårt nyeste utstillingsvindu: Publikumstjenester (http://www.uio.no/publikum/).

Der kan den nysgjerrige, den som ønsker å vite mer, den som higer etter svar, finne nok lokkemat til å få lyst til å gå inn i vårt nettsted. Utstillingsvinduet krydret med litt lek, litt viten, noen arrangementer, noe for skolen og noen utstillinger har et stort potensial. La oss utnytte det!


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 7 2000

Publisert 3. mai 2000 13:14 - Sist endra 1. sep. 2014 14:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere