Hjemme-PC-avtale i boks

3200 ansatte ved UiO vil få tilbud om hjemme-PC før jul. Det er klart etter at UiO har inngått kontrakt om innkjøp av hjemme-PC-er med selskapet Nicator.

Assisterende personaldirektør Jan Thorsen er glad for at UiO nå endelig kan tilby en hjemme-PC-ordning for sine ansatte.
Foto: Ståle Skogstad

- Vi valgte å inngå avtale med selskapet Nicator fordi det kom med det beste tilbudet av de til sammen 12 vi fikk inn etter anbudsrunden. Denne avtalen innebærer at hjemme-PC-pakken inneholder PC med Internetttilgang, opplæringsprogram i Office-systemene, innføring i bruk av Internett, et IT-støtteapparat, en finaniseringspakke og en forsikringsordning, opplyser assisterende personaldirektør Jan Thorsen til Uniforum.

Han har sammen med Tone Vingen fra Innkjøpsavdelingen og Øyvind Waal og Lars Oftedal fra USIT vurdert de forskjellige tilbudene som kom inn, før de altså bestemte seg for å inngå kontrakt med selskapet Nicator som har spesialisert seg på levering av hjemme-PC-pakker.

Vil tjene på ordningen

Avtalen vil ikke koste Universitetet i Oslo noe annet enn det administrative apparatet rundt ordningen.
- Alle de ansatte som takker ja til tilbudet, vil selvsagt tjene på dette siden avdraget blir trukket fra bruttoskatten. De som tjener mer enn 269 000 kroner vil også unngå toppskatt, understreker Thorsen. I hjemme-PC-avtalen til Arbeidsmarkedsetaten, som det er naturlig å sammenligne denne avtalen med, koster den dyreste PC-pakken rundt 700 kroner i måneden, mens de som heller ønsker en økonomipakke, får trukket rundt 450 kroner av bruttolønna.

- Hvem ved UiO kan få tilbud om en slik ordning?
- Det kan alle som er tilsatt i en midlertidig kontrakt på tre år eller mer og fast ansatte som ikke vil gå av med pensjon i løpet av de neste tre åra. Avbetalingsperioden er på tre år, så derfor er det viktig at vi ser så langt framover. Alle det gjelder vil få informasjonsbrosjyre om ordningen med viktige telefonnumre til selskapet Nicator hvor de kan få svar på alle sine spørsmål, forklarer UiOs assisterende personaldirektør.

Leveres i desember

Han legger til at denne ordningen ikke vil belaste UiOs faste IT-støtteapparat.
- Nei, for forutsetningen for denne hjemme-PC-ordningen er at Nicator også skal ta seg av det tekniske støtteapparatet for datamaskinene som skal levereres, sier Thorsen, som lover at de første hjemme-PC-ene skal være levert i løpet av desember.

- Opplæringsprogrammene som skal leveres sammen med datamaskinene, er de samme som folk må kunne for å få datakortet som viser at du kan behandle alle program i Office-systemet. Opplysningene om dette og resten av ordningen skal vi legge ut på en egen Internettside som omhandler hele hjemme-PC-ordningen til de UiO-ansatte, opplyser Thorsen. Onsdag 18. oktober vil OPA sammen med leverandøren ha en stand i Georg Sverdrups hus på Blindern der hele PC-pakken blir vist fram og demonstrert.

Emneord: Hjemme-PC Av Martin Toft
Publisert 5. okt. 2000 15:03 - Sist endret 10. des. 2008 15:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere