Uenighet blant styrekandidater

Det er stor uenighet om tema som Kvalitetsreformen, byråkratiseringen og på hvilke nybygg UiO må prioritere. Det viser en utspørring som Uniforum har gjort av de fire kandidatene som ønsker å bli de midlertidig vitenskapelige tilsatte sin representant i Universitetsstyret. Uniforum har stilt de samme spørsmålene til styrekandidatene Kristin Bliksrud Aavitsland, Martin Kirkengen, Aleksander Refsum Jensenius og Dag Einar Thorsen. Valget begynner mandag 21. mai og avsluttes torsdag 24. mai kl. 16.00.

UENIGHET: En viss uenighet om Kvalitetsreformen, byråkratisering og prioritering av nybygg kan registreres blant de fire styrekandidatene.
Foto: Ståle Skogstad

- Universitetsstyret må utrede hvordan UiO skal forene ønsket om høy plassering i internasjonale universitetsrangeringer med sin ambisiøse likestillingspolitikk. Det er en av tingene styrekandidat Kristin Bliksrud Aavitsland vil foreslå om hun blir valgt som de midlertidig vitenskapelig tilsattes representant i Universitetsstyret.

- Først og fremst vil jeg ta på meg en slags ombudsrolle for de midlertidig vitenskapelige tilsatte. Det sier styrekandidat Martin Kirkengen.

- Jeg er en forkjemper for å øke graden av internasjonalisering ved UiO. Flere UiO-studenter og stipendiater må reise ut, og vi må også ta imot en mye større andel internasjonale studenter og stipendiater. Det sier styrekandidat Aleksander Refsum Jensenius.

- Kvalitetsreformen har gjort mye ugagn ved universitetet. Det synes styrekandidat Dag Einar Thorsen, som mener innføringen av kortere grader og mindre omfattende kursenheter i all hovedsak har vært skadelig for den undervisningen UiO driver.

Les mer om hva de fire kandidatene svarte her:

Emneord: Universitetspolitikk Av Martin Toft
Publisert 18. mai 2007 16:11 - Sist endret 10. des. 2008 19:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere