UiO stenger alle bygninger for studenter fra tirsdag 16. mars klokken 12.00

Den økte spredningen av det britiske koronaviruset i Oslo fører til at Universitetet i Oslo stenger alle bygninger for studenter fra i morgen klokken 12.00. 

En container for koronatesting står på en plass med en høyblokk i bakgrunnen

SPENNER BEIN PÅ UIO: Covid-19 spenner bein på UiO igjen. Tirsdag 16. mars klokken 12.00 må UiO igjen stenge alle bygningene for studenter på grunn av den økte koronasmitten i Oslo. (Arkivfoto) 

Foto: Martin Toft

Det var etter at byrådsleder Raymond Johansen i Oslo mandag kveld hadde kunngjort at kommunen ville stenge alle ungdomsskoler og videregående skoler og i syv bydeler også 5. til 7. trinn i barneskolen, universitetsdirektør Arne Benjaminsen sendte ut en epost til alle enheter på UiO om at det på nytt ville bli innført strenge tiltak også på UiO.  Regjeringen innførte samtidig strenge restriksjoner i Viken fylke.  

– Vi vurderer at tiltakene også gjelder Universitetet i Oslo, sier rektor Svein Stølen i en melding  på UiOs nettside. 

Alle universitetsbygningene blir dermed stengt for studenter fra i morgen formiddag. All ordinær undervisning blir digital fra i morgen og foreløpig til 11. april. Universitetsbiblioteket legg opp til henteordning for bøker, skriver universitetsdirektøren i eposten han sendte ut  klokken 22.10 mandag kveld. 

Nå håper rektor Svein Stølen at situasjonen kan se bedre ut i april. 

– Vi er glad for at studentene har hatt tilgang til universitetet i noen uker nå, men forstår at situasjonen er så alvorlig i Oslo at vi må gjøre det vi kan for å få ned smitten. Vi håper at tiltakene vil bidra til at vi kan åpne mer ut i april, sier Stølen.

 

 

Emneord: Koronavirus, Koronaviruset Av Martin Toft
Publisert 15. mars 2021 23:58 - Sist endra 16. mars 2021 09:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere