NTNU beste universitet i Europa på bærekraftig utdanning

NTNU ble nylig kåret som den beste teknologiutdanningen innen bærekraftig utvikling i Europa. Med systematisk fokus på bærekraft og miljø, har NTNU dermed slått internasjonalt anerkjente institusjoner som KTH og Chalmers i Sverige og de tekniske universitetene i Delft, München og Dresden, går det fram av ei pressemelding fra NTNU.

Forskningsminister Tora Aasland er imponert over kåringen. Torsdag besøkte hun derfor NTNU for å gratulere. Hun fikk samtidig en orientering om de miljørelaterte studiene og innsatsen for å integrere miljøperspektivet i hele teknologiutdanningen.

- Dette er svært gledelig, og ikke minst fortjent. NTNU har en lang historie med å inkludere bærekraft i undervisningen. Programmet for industriell økologi er ikke bare verdens første i sitt slag, men også kåret til verdens beste for noen år tilbake. Det er hyggelig å vite at de studentene som går ut fra NTNU, har de beste forutsetninger for å bidra til å løse verdens mijløutfordringer, sa statsråden, som også benyttet anledningen til å snakke med noen av studentene som har valgt en miljøretning i teknologistudiene.

Rapporten fra EESD Observatory (Engineering Education for Sustainable Development) er bestilt og utført i samarbeid med AGS (The Alliance for Global Sustainability). AGS er et internasjonalt partnerskap bestående av fire universiteter: Massachusetts Institute of Technology (MIT), The Swiss Federal Institute of Technology, University of Tokyo og Chalmers.

Emneord: Rangering
Publisert 17. apr. 2008 16:05 - Sist endret 10. des. 2008 15:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere