En UiO-student ble koronasmittet i forrige uke

En student på Det samfunnsvitenskapelige fakultetet er bekreftet smittet med covid-19-viruset. Det melder UiO på sine nettsider i dag. Det er den andre studenten UiO har rapportert om som har fått påvist viruset i 2021.

En høyblokk på Blindern

KORONASMITTET: En student som har hatt tilhold i Eilert Sundts hus på SV-fakultetet er nå bekreftet smittet av koronaviruset. (Arkivfoto)

Foto: SV/UiO

Den koronasmittede studenten på SV har brukt lesesaler på Blindern, både i Eilert Sundts hus og Georg Sverdrups hus, både torsdag 21. og fredag 22. januar. Men studenten har bare hatt digital undervisning, melder UiO. Smittesporingen viser at studenten også har benyttet seg av SV-kafeen Eilert spiseri og kaffebaren Georg de to dagene, før nedstengningen av Universitetet i Oslo for studenter. 

Jobber med sporing

Ifølge meldingen på UiOs nettsider jobber nå smittesporingssteamet fra Nordre Aker bydel i Oslo med å spore opp personer som har sittet i nærheten av studenten på lesesalene de to aktuelle dagene. Alle som vært i nærheten av vedkommende blir kontaktet, går det frem av meldingen.  

Oppfordrer til testing

Beredskapssjef Johan Tofte på UiO har en klar oppfordring til alle som har vært på disse stedene.

– Vi ber ellers andre, som har benyttet lesesalene eller kafeen de samme dagene om å være særlig oppmerksomme med hensyn til mulige symptomer – og om å teste seg, om slike oppstår, sier Johan Tofte i en melding fra UiO.

Andre smittetilfellet i 2021

Den koronasmittede SV-studenten er det andre smittetilfellet det er blitt rapportert om på UiO i år. Den 19. januar ble det rapportert om en student på Det medisinske fakultet som hadde blitt smittet av covid-19-viruset. Da ble tilfellet rapportert inn til Oslo universitetssykehus, melder UiO på sine koronasider

 

 

 

 

 

Emneord: Koronaviruset, Koronavirus, Studentforhold, Studentsaker Av Martin Toft
Publisert 26. jan. 2021 14:02 - Sist endra 28. jan. 2021 17:24

Det står ingenting på UiO-sidene om at dette er "den andre UiO-studenten som har fått påvist viruset i 2021". Ein kan ikkje slutta frå kor mange studentar det vert opplyst om på UiO-sidene til kor mange det faktisk gjeld. Det er langt fleire studentar frå UiO som har fått påvist korona enn det det vert opplyst om på UiO-sidene.

Stausland Johnsen - 26. jan. 2021 18:06

Hei! Du har heilt rett. Den siste setninga i ingressen var litt upresis. No er den retta opp, slik at den er i samsvar med den siste delen av artikkelen. 

 

Martin Toft - 28. jan. 2021 17:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere