Noen høyeregradsstudenter og stipendiater får tilgang til universitetsbygningene

Studenter og ansatte i  rekrutteringsstillinger og  i sluttfasen av sine  studier og prosjekter kan få tilgang til universitetene, høgskolene og fagskolene fra 27. april. Det har regjeringen bestemt. 

ÅPNER LITT OPP: Statsminister Erna Solberg åpner universitetene, høgskolene og fagskolene opp for noen sisteårsstudenter og noen ansatte i rekrutteringsstillinger fra 27. april. 

– Den 27. april kan universiteter, høyskoler og fagskoler åpne  for noen studenter og ansatte.  Det kunngjorde statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse nå i ettermiddag. Oppmykningen gjelder for studenter og ansatte i rekrutteringsstillinger som er helt i sluttfasen av sine studier og prosjekter, og som er helt avhengige av utstyr på lærestedet. De kan altså få komme tilbake til universiteter, høgskoler og fagskoler fra 27. april.  De må følge de samme reglene om avstand som i arbeidslivet, og jobbe hjemmefra når det er mulig, går det fram av en pressemelding fra regjeringen. 

UiO åpnet for begrenset tilgang i går

I går gjorde også Universitetet i Oslo det kjent at det ville åpne for begrenset tilgang til bygningene en gang etter påske.  UiO-ledelsen oppfordret også fakultetene om å vurdere hvilke grupper av ansatte som har behov for dette.  I møte med sektoren torsdag 26. mars, slo Kunnskapsdepartementet fast at de overlater til den enkelte utdanningsinstitusjon å vurdere i hvilken grad studenter og ansatte skal få begrenset tilgang til bygninger i tiden fremover – forutsatt at dette skjer innenfor rammene av råd og føringer fra norske helsemyndigheter, og forutsatt føringen om at de som kan skal jobbe hjemmefra. 

Noen får komme tilbake til universitetsbygningene

Nå åpner altså regjeringen for at studenter og ansatte i rekrutteringsstillinger som er i stuttfasen med sine studier og prosjekter, og som må benytte seg av utstyr på lærestedet, de kan komme tilbake til universiteter, høgskoler og fagskoler fra 27. april. 

Barnehagene åpnes først

Barnehagene kan få lov til å åpne fra 20. april, mens grunnskolen fra 1-4. trinn, åpner den 27. april. Videregående skoler åpner for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2. Forutsetningen er at dette kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte, heter det i pressemeldingen fra regjeringen. 

 

Av Martin Toft
Publisert 7. apr. 2020 17:02 - Sist endra 7. apr. 2020 17:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere