Medisinstudent på post mot koronaviruset

Medisinstudent Veronica Marie Olsen hadde jobbet i ett år på akuttmottaket ved Diakonhjemmet før koronaviruset kom. -  Men jeg føler også på et ansvar for å hjelpe til i helsevesenet for å bekjempe denne pandemien.

En kvinnelig medisinstudent i arbeid på et akuttmottak

I BEREDSKAP: Medisinstudent Veronica Marie Olsen jobber på akuttmottaket på Diakonhjemmet. Nå hjelper hun til med å bekjempe pandemien som koronaviruset har forårsaket. 

Foto: Privat

Før helgen leverte Universitetet i Oslo en liste til Helsedirektoratet med navnene på 600 studenter på helsefagstudier på UiO som kan tilkalles som ekstramannskap til sykehusene om det blir behov for det under koronaepidemien. 

Studentene kommer fra siste året på medisinstudiet, odontologistudiet, tannpleierutdanningen, psykologistudiet og farmasistudiet.  I tillegg inneholder listen navnene på dem som går nest siste året på farmasistudiet og de som går på spesialistutdanningen på odontologi. 

"Kan ta på i lengden"

Veronica Marie Olsen går på Modul 4, altså på fjerde året på medisinutdanningen på Universitetet i Oslo. Hun har allerede jobbet ett år som vikar på akuttavdelingen ved Diakonhjemmet i Oslo og er godt vant med rutinene og prosedyrene på jobb, opplyser hun til Uniforum via SMS. 

"I og med at det er gult beredskap på Diakonhjemmet, må alle ansatte være i nærheten og tilgjengelig for å jobbe. Til nå har det gått fint å kombinere jobben med å være fulltidsstudent. Det er unntakstilstand nå, og da går det fint, men kjenner at det kan ta på i lengden", innrømmer hun. 

I en artikkel som er lagt ut på UiOs nettsider, understreker UiO at det skal legges til rette for at de som melder seg også kan få tatt eksamen. Som Uniforum tidligere har meldt, har Det medisinske fakultet også tilbudt seg å låne ut sine ansatte til Oslo universitetssykehus. Studentene som skal være reservepersonell, kan komme til å erstatte fast ansatte som blir brukt til andre enn sine faste oppgaver, som er hjemme med karantene eller smitte. De kan dermed måtte jobbe på legekontor, i primærhelsetjenesten, på tannlegekontor og sykehus, går det fram av informasjonen på UiOs nettsider.

Veronica Marie Olsen har av og til problemer med å motivere seg til å studere helt alene.  

"Motivasjonen for å lese på egenhånd har ikke vært helt på topp. Men jeg er heldig som har en god kollokvie som jeg har avtaler med flere ganger i uken over internett, som gjør at jeg må lese hver dag. Fra neste uke av skal alle forelesninger være oppe og gå over nettet, så da blir det forhåpentligvis litt lettere igjen", tror hun. 

"Lærerikt og givende"

Veronica Marie Olsen gjør det hun kan for å bli ferdig med medisinstudiene på vanlig tid.  

PÅ JOBB: Medisinstudent Veronica Marie Olsen på jobb på akuttmottaket ved Diakonhjemmet sammen med sykepleier Lars Kvalum. (Foto: Privat)

"Jeg er først og fremst student og ønsker å fullføre studiene til normal tid. Men jeg føler også på et ansvar for å hjelpe til i helsevesenet for å bekjempe denne pandemien. Ikke minst så ønsker jeg å hjelpe mine kolleger ved å stille opp og jobbe så mye som jeg kan," forteller hun.  Det har gitt henne mye å jobbe på akuttmottaket på Diakonhjemmet. 

"Det å jobbe på akuttmottaket er veldig lærerikt og givende, spesielt i disse tider. Det å gå på jobb er mye bedre enn å sitte hjemme og lese avisene og se på nyheter." synes hun. 

Andre helsestudenter på UiO kan nå bli kontaktet direkte av Helsedirektoratet dersom det er behov for reservepersonell i helsetjenesten.  Ved UiO kan det gjelde opp til 600 studenter, går det fram av nettsidene til Universitetet i Oslo. 

 

Av Martin Toft
Publisert 23. mars 2020 04:30 - Sist endra 23. mars 2020 10:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere