Kvinnelig samtale om romfart og astronomi

Universitetet i Oslo inviterer fredag 13. april til åpen samtale mellom tre kvinnelige norske fysikkstudenter og den amerikanske astronauten Joan E. Higginbotham, som deltok på samme romferd som Christer Fuglesang.

JOAN E. HIGGINBOTHAM er NASA-astronaut og deltok på samme romferd som Christer Fuglesang i desember 2006. (Foto: NASA)

Joan E. Higginbotham er NASA-astronaut og deltok på samme romferd som svensk-norske Christer Fuglesang i desember 2006. Fredag 13. april kan du høre henne fortelle om hvordan det var å forberede seg til ferden, og hva hun opplevde i løpet av oppholdet på romstasjonen. Du møter også Christy Hansen, som trente opp besetningen for arbeidsoppgavene som skulle gjøres i løpet av romferden.

Tre kvinnelige fysikkstudenter fra Universitetet i Oslo fikk en forsmak på romfart og vektløshet forrige sommer. Da var de var med på en europeisk spesialflyvning for å teste ut hvordan materialer oppfører seg uten tyngdekraft. Med tilsammen 10 minutters vektløs erfaring har Yngvild Linnea Andalsvik, Kosovare Olluri og Gunhild Storhaug bedre bakgrunn enn de fleste til å stille Higginbotham og Hanson spørsmål om romfart og astronomi.

Den åpne samtalen finner sted fredag 13. april kl. 14.30-15.30 i Galleri Sverdrup i Georg Sverdrups hus (Universitetsbibliotektet) på Blindern. Higginbotham, Fuglesang og resten av besetningen fra "Discovery"-ferden holder foredrag i Oslo Rådhus samme dag kl. 10 med påfølgende pressekonferanse. De er invitert til Norge av Norsk Romsenter på Skøyen.

Emneord: Forskning, Internasjonalisering, Romfart
Publisert 11. apr. 2007 15:09 - Sist endret 10. des. 2008 15:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere