Fra naturgass til drivstoff

I fjor sommer fikk kjemiprofessor Unni Olsbye vite at hennes senter "Innovative Natural Gas Processes and Products" hadde fått status som senter for forskningsdrevet innovasjon. I formiddag fikk hun utdelt det endelige beviset på denne statusen av nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

SKILT: Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen overrekker professor Unni Olsbye skiltet som viser at hun leder et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI).
Foto: Ola Sæther

Senteret ved Kjemisk institutt ved UiO skal arbeide med å omdanne naturgass til petrokjemiske produkter og drivstoff i samarbeid med oljeindustrien, skriver UiO i en pressemelding.

Hensikten med å opprette sentre av denne karakter, er å støtte langsiktig forskning som fremmer innovasjon og næringslivets konkurransekraft. De to andre sentrene ligger ved Norsk Regnesentral og Rikshospitalet-Radiumhospitalet.

De tre sentrene blir tildelt 8-12 millioner kroner årlig fra Norges forskningsråd for å samarbeide med forskningsintensive næringslivsaktører. De to andre sentrene ledes av professor Arnoldo Frigessi, Norsk Regnesentral og og professor Stefan Krauss, Rikshospitalet-Radiumhospitalet.

Emneord: Kjemi
Publisert 19. mars 2007 14:45 - Sist endret 10. des. 2008 19:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere