Fikk millionkontrakt med Forsvaret

Institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS) har tegnet en etterutdanningskontrakt med Forsvaret. Kontrakten går over tre år og har en ramme på 3,78 millioner kroner. - Det dreier seg om et grunnleggende innføringskurs i kulturstudier for utreisende personell i forsvaret, forteller studiekonsulent Gry Anita Hemsing.

ETTER- OG VIDEREUTDANNING: - Kulturstudier til alle, er instituttets parole, forteller førstekonsulent Gry Anita Hemsing ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk.

Institutt for kulturstudier og orientalske språk begynte samarbeidet med Forsvaret i januar 2003.
- Dette er et kurs som er skreddersydd for Forsvaret og utarbeidet av oss i samarbeid med Forsvarets skolesenter, opplyser studiekonsulent Gry Anita Hemsing.
Hun forteller at bakgrunnen for etableringen av kurset, var at Forsvaret ønsket at ansatte skulle stå bedre rustet i møte med andre kulturer og religioner. Kurset går over tre semestre og omfatter tre hovedmoduler, Kultur, historie og politikk, Religion og konflikt og Krigens og fredens etikk. Hver modul gir 10 studiepoeng. Det meste av undervisningen foregår på nettet og er delvis basert på instituttets egne krefter og delvis på forelesere fra andre enheter ved UiO. Det hender også at instituttet leier inn forelesere fra andre institusjoner. To helger hvert semester samles studentene på Blindern og får møte hverandre og lærerne ansikt til ansikt.

Da det i fjor ble innført nye anbudsregler, ble dette kurset satt ut på anbud.
- I høst kom den gledelige meldingen om av vi hadde vunnet anbudsrunden, opplyser Hemsing. Hun forteller at instituttets ansatte setter pris på samarbeidet.
- Deltakerne er voksne, engasjerte personer med internasjonal erfaring som stiller mange interessante spørsmål. Vi opplever også at en del velger å fortsette å studere som ordinære studenter etter at kurset er avsluttet, sier hun.

Etter- og videreutdanning er et prioritert område ved IKOS, ifølge Hemsing. Nylig holdt instituttet et kurs for Forsvaret med tittelen Stat og politikk i Midt-Østen og Nord-Afrika. Instituttet holder også kurs for reklamebransjen og for ansatte i Utenriksdepartementet. Denne oppdragsvirksomheten er hundre prosent eksternfinansiert.
- Universitetene og høgskolene er pålagt å drive etter- og videreutdanning. Dette tar vi på alvor, understreker hun.

Emneord: Undervisning Av Grethe Tidemann
Publisert 15. feb. 2006 10:40 - Sist endret 13. mai 2019 14:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere