Oktober - Side 2

Publisert 9. okt. 2013 14:46

– Fra en universitetspolitisk synsvinkel er kjøp av PR-tjenester fra kommunikasjonsbyråer misbruk av offentlige midler, sier journalistikkprofessor Sigurd Allern . UiO-rektor Ole Petter Ottersen mener derimot han har de vitenskapelige ansattes støtte til å bruke PR-byrå.

Publisert 9. okt. 2013 14:17

En privatperson som ville testamentere penger til forskning på UiO, trakk gaven fordi avtalen var for vanskelig å forstå. Rektor Ole Petter Ottersen mener rutinene på feltet er gode nok, og har lagt den planlagte strategien for gaver og donasjoner på vent.

Publisert 9. okt. 2013 14:12

14 spanske arbeidarar som arbeidde med restaureringa av universitetsbygningane i sentrum fekk restskatt frå 10 000 til 30 000 kroner då dei var tilbake i Spania. Firmaet ObraEspanor hadde ikkje betalt inn skattetrekket til kemneren, avdekte UiO-tilsette. Statsbygg gav beskjed til hovudentreprenøren sin om å kutta ut selskapet.

Publisert 8. okt. 2013 15:59

Årets nobelpris i fysikk kunne knapt ha vært mindre overraskende: Den går til fysikerne François Englert (t.v.) fra Belgia og Peter Higgs fra Storbritannia  som begge beskrev Higgs-partikkelen. Higgs var den viktigste forskningsnyheten i 2012.

Publisert 8. okt. 2013 11:57

– Plattformen til den nye Solberg-regjeringen etterlater et inntrykk av at de vil bruke det økonomiske handlingsrommet til skattelette foran et forskningsløft, synes leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad . Norsk studentorganisasjon håper erklæringen åpner for flere studentboliger.

Publisert 7. okt. 2013 13:10

Den norske paleontologen Jørn Hurum og amerikanske kollegaer fant hundrevis av dinosaur-fotavtrykk langt inne i Alaskas ødemark.

Publisert 4. okt. 2013 12:11

Et offentlig ekspertutvalg skal utrede hvordan daglig fysisk aktivitet og måltider i barnehage og skole best kan gjennomføres for å styrke folkehelsen. Utvalget skal ledes av postdoktor Mona Bjelland ved Institutt for ernæringsforskning ved Universitetet i Oslo.

Publisert 2. okt. 2013 22:22

- Det er alltid hyggeleg å rykka fram på rangeringar. Men det eg alltid seier - uansett om me rykkjer fram eller tilbake - er at slike rangeringar har store metodeproblem og ikkje er dekkjande for dei mangfaldige oppgåvene eit moderne universitet har. Slik kommenterer rektor Ole Petter Ottersen 185.plassen til UiO på universitetsrangeringa til Times Higher Education.

Publisert 2. okt. 2013 17:10

Universitetet i Oslo er på 185. plass på lista over verdas beste universitet, viser årets rangering frå Times Higher Education. Det gir UiO førsteplass i Noreg. Best i Norden er Karolinska Institutet i Stockholm. Verdas beste er California Institute of Technology.

Publisert 2. okt. 2013 09:45

— Universiteter og høgskoler har en vei å gå når det gjelder åpenhet og innsyn, sier redaktør Dag Hellesund i På Høyden ved Universitetet i Bergen. Han relanserte avisen med ny bladbunad den 1. oktober.