Fritt Ord-prisen til Terje Tvedt

Professor Terje Tvedt ved Universitetet i Bergen får Fritt Ord-prisen for sine uredde meninger om hvordan norske bistandsmillioner virker på U-landene som får dem, melder NRK. I sin begrunnelse sier Institusjonen Fritt Ord at Tvedt på faglig grunnlag har problematisert den norske bistands- og fredspolitikken.

Terje Tvedt har vært opptatt av forskjeller og likheter mellom tidligere tiders kritiserte kolonialisme og moderne bistandspolitikk.

Han har blant annet sett på den tette forbindelsen som i Norge eksisterer mellom staten, det politiske miljø, frivillige organisasjoner og forskningsinstitusjoner.

Et annet tema som har opptatt professoren sterkt, er vannets betydning for lands muligheter til utvikling - eller mangel på sådanne. Ut av dette er både historiske fagverk og TV-dokumentarer laget.

Tvedt er i nå forskningsleder ved samfunnsvitenskapelig institutt ved Universitetet i Bergen, samt at han er professor ved Institutt for geografi. Han er utdannet historiker.

Fritt Ords Pris er på 350.000 kroner og prisvinneren får også en statue laget av Nils Aas. Den regnes som en av Norges tyngste priser. Overrekkelsen skjer tirsdag 8. mai på Kunstindustrimuseet i Oslo.

Tidligere har blant andre UiO-forskerne Nina Witoszek, Unni Wikan, Berge Furre, Nils Christie og Thomas Chr. Wyller fått tildelt denne prisen. I fjor gikk prisen til Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen.

Emneord: Internasjonalisering, Priser
Publisert 30. apr. 2007 11:52 - Sist endret 10. des. 2008 15:05
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere