Trenger mer tid til gransking av Sudbø-saken

Kommisjonen som arbeider med Sudbø-saken om forskningsfusk klarer ikke å bli ferdig med sin rapport innen fristen 1.april. Det har kommisjonens leder, professor Anders Ekbom, i dag varslet Rikshospitalet om, går det fram av ei pressemelding.

TRENGER MER TID: Granskingskommisjonens leder Anders Ekbom trenger mer tid før arbeidet er ferdig. T. v. medisindekan Stein A. Evensen.
Foto: Martin Toft

Professor Anders Ekbom har i dag altså meldt at arbeidets omfang er betydelig større enn det først så ut til, og arbeidet vil derfor ta lengre tid enn tidligere antatt. Kommisjonen regner med å gi en ny dato for ferdigstilling av rapporten før påske.

Det var etter avsløringen av forskningsfusket til overlege Jon Sudbø ved Radiumhospitalet-Rikshospitalet det ble satt ned en granskinskommisjon under ledelse av professor Anders Ekbom fra Karolinska Institutet i Sverige. Sudbø var også førsteamanuensis II ved Universitetet i Oslo fram til han sa opp den stillingen for rundt en måned siden.

Granskingskommisjonen har også fått mandat til å se på medforfatternes rolle i forbindelse med de vitenskapelige artiklene Jon Sudbø skrev i det anerkjente vitenskapelige tidsskriftet The Lancet.

Emneord: Etikk, Medisin
Publisert 24. mars 2006 13:24 - Sist endret 10. des. 2008 15:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere