Ahus vil ha ekstern gransking av datatabbe

Akershus Universitetssykehus (Ahus) vil ha en ekstern gransking av hva som skjedde da det elektroniske pasientjournalsystemet brøt sammen klokken 0530 tirsdag morgen.

- For oss er det så alvorlig at et så viktig system er utilgjengelig over flere timer at vi har behov for å komme til bunns i hvordan det kunne skje, sier administrerende direktør Erik Kreyberg Normann til NTB.

Han understreker at granskingen skal utføres av personer som ikke har tilknytning til de to private aktørene som leverer henholdsvis programvare og maskiner eller til sykehusets egen it-avdeling.

- Vi vil ha personer fra et miljø utenfra og folk vi har full tillit til, sier Normann.

Han opplyser at sykehuset nå arbeider med å etablere en full beredskapsløsning som skal være tilgjengelig innen utgangen av februar.

Pasientjournalene ved sykehuset var utilgjengelige fra klokka 6 til klokka 10 tirsdag. Alle operasjoner ved sykehuset ble derfor stanset tirsdag formiddag.

- Vi vet ikke med sikkerhet hva som er årsaken til problemet eller om systemet er stabilt. Det vil inntil videre være opp til den enkelte leder å vurdere situasjonen i sin avdeling, opplyste sykehuset i en pressemelding.

Normann bekreftet tirsdag ettermiddag at avlyste operasjoner ikke har fått noen følger for pasientene.

Emneord: Fakultetene, Medisin
Publisert 14. feb. 2006 17:37 - Sist endret 10. des. 2008 14:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere