Skal lokke ungdom til UiO

Den 8. mars arrangerer Universitetet i Oslo Videregående skole-dag 2002 . - Arrangementet er blitt vesentlig utvidet sammenliknet med tidligere år, forteller prosjektleder Sissel Korshavn.

Sissel Korshavn er prosjektleder for Videregående skole-dag 2002 .

- Vi har i år valgt å slå sammen Rådgiverdagen , Forskningsdagenog Videregående skole-dag, opplyser Sissel Korshavn. De siste månedene har hun ledet arbeidet og planleggingen forut for Videregående skole-dag 2002.

Korshavn forteller at arrangementet vil bestå av tre hovedkomponenter som er en utdanningsmesse, en teaterforestilling og et stort antall populærvitenskapelige foredrag.

- Utdanningsmessen vil foregå i Idrettsbygningen. Her vil fakultetene og instituttene informere om sine studietilbud, Studentsamskipnaden vil presentere velferds- og fritidstilbudene våre, og Karrieresenteret vil delta med en stand om yrkesmuligheter. Flere studentforeninger vil også informere om sin virksomhet, sier hun.

Teaterforestillingen Kaos og Kunnskap vil ble vist kontinuerlig i Sophus Lies auditorium. - Kaos og Kunnskap er en spennende og utradisjonell forestilling hvor musikk og levende bilder inngår som en viktig del av oppsettingen, røper prosjektlederen.

Knallforelesning

Hun forteller videre at universitetet i år tilbyr rundt 70 ulike populærvitenskapelige foredrag. De fleste varer en halv time. - Her finner du temaer som Matematikk og skjønnhet, Knallforelesning i kjemi. Sjørett. Helter og skurker i Tampa-saken,Astrofysikk, kosmiske katastrofer, Er islamismen en trussel?, Ta de åtte øl, om hvordan man snakker i Praha og mye mer. Det er det nok å velge i og noe for enhver smak, mener Korshavn.

Det vil også bli holdt to større informasjonsmøter. - Det ene handler om muligheter til å kombinere studier ved Universitetet i Oslo med studier i utlandet. Det andre informasjonsmøtet blir i regi av Karrieresenteret. Her vil tidligere studenter ved UiO fortelle om sitt møte med yrkeslivet, forteller prosjektlederen.

Gratis lunsj

Sissel Korshavn lokker med gratis lunsj til samtlige inviterte. - Alle vil få en baguette og juice, informerer hun. Uniforum mistenker at dette skyldes at BI frister med lunsj på sine elevarrangementer.
Foreløpig er 210 rådgivere og 3700 elever fra hele østlandsområdet påmeldt. - Målsettingen er først og fremst å rekruttere flere studenter, men vi håper også at dette arrangementet vil være med på å gi omverdenen et positivt bilde av Universitetet i Oslo, sier Korshavn. Programmet til Videregående skole-dag 2002 er lagt ut på Internettadresse www.uio.no/studier/vgs-dag/

Emneord: Studentsaker, Forskningsformidling Av Grethe Tidemann
Publisert 21. feb. 2002 16:09 - Sist endret 10. des. 2008 15:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere