Får digitalisert 50 verk i året

Nasjonalbiblioteket skal digitalisere 50 verk fra Universitetsbiblioteket i Oslo hvert år. Dermed kan alle som er interessert få bla digitalt i bøker fra bibliotekets skattkiste. Avtalen mellom UB og Nasjonalbiblioteket ble nylig signert av de to direktørene Bente Andreassen og Vigdis Moe Skarstein, står det i ei felles pressemelding.  

AVTALE: Biblioteksdirektør Bente Andreassen og nasjonalbiblioteksdirektør Vigdis Moe Skarstein signerer avtale om digitaliseringssamarbeid..

Foto: Håvard Kolle Riis, UBO

Den første konkrete avtalen er altså knyttet til digitalisering av Universitetsbibliotekets materiale. Biblioteksdirektør Bente Andreassen sier at samtalene har vist at det ikke er noen grunn til at universitetsbiblioteket skal bygge opp kompetanse og miljø for digitalisering i egen organisasjon.

- Glad for NBs holdning

– Den beste kompetansen og det beste utstyret vil til enhver tid befinne seg i Nasjonalbiblioteket, og vi er glad for NBs holdning til andre bibliotekers behov, sier hun.

Nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein sier samarbeid om digitalisering også er av stor betydning for Nasjonalbiblioteket.

– Gjennom dette samarbeidet kan vi komplimentere hverandres materiale til beste for brukerne både ved Universitetsbiblioteket og Nasjonalbiblioteket,sier hun.
I første omgang er det nå signert en avtale om digitalisering av 50 bind i året.
 

Lagring

Videre er oppbevaring og lagring en stor utfordring for Universitetsbiblioteket i Oslo både når det gjelder fysisk og digitalt materiale.

– Flytting av medisinske bøker til depotbiblioteket i Mo i Rana er et aktuelt prosjekt som vil løse problemer og gi oss en nødvendig erfaring, sier Andreassen.

Under samtalene var det også enighet om å arbeide videre med å finne løsninger for langtidslagring av digitalt materiale, som for eksempel den åpne samlingen av digitale publikasjoner ved Universitetet i Oslo (DUO) og andre forskningsarkiver.
Du kan lese mer her.

 

Emneord: Universitetsbiblioteket
Publisert 13. feb. 2009 14:35 - Sist endret 13. feb. 2009 14:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere