UiO inntar Sogn Arena

Rundt 70 UiO-ansatte flyttet i desember inn i fjerde etasje i Sogn Arena, Bertel O. Steens nybygg ved Ringveien. Her sitter nesten alle i åpent landskap.

UiOs STILIGSTE KONTORLOKALER: Det stramme inntrykket mykes opp av møbler i fargesterke tekstiler.

Sogn arena er den store, buede bygningen i Klaus Torgårds vei 3. med Mercedes-butikk i første etasje, som ligger ved siden av Esso-stasjonen og MC-Donalds. Foreløpig har administrasjonen og prosjektlederne i Teknisk avdeling flyttet inn, samt de ansatte i HMS-seksjonen og universitetets SAP-team.

– Til sammen kan dette lokalet huse mellom 120 og 140 ansatte, anslår arkitekt og prosjektleder Trine Faye-Lund i Teknisk avdeling. Hun har samarbeidet med Interiørarkitekt Ragnhild Narverud fra Zinc AS om innredningen av etasjen.

Teknisk direktør uten kontor

Etasjehøye glassvegger i indre og ytre veggflater gir lokalet et lyst og luftig preg. Langs ytterveggene sitter de UiO-ansatte i åpent landskap. At bygningen er krum, gjør at man ikke ser den lange rekken av arbeidsplasser. Blikket vendes i stedet ut mot omgivelsene.

I Teknisk avdeling sitter selv direktøren i åpent landskap. Et par stykker har imidlertid fått egne kontorer langs fasaden på innsiden av halvsirkelen.
– Disse kontorene er for ansatte som i særlig grad trenger rom for samtaler. Dette gjelder for eksempel et par ansatte i HMS seksjonen, opplyser Faye-Lund.

TRIVES I LANDSKAPET: Arkitekt Trine Faye-Lund og plan- og eiendomssjef Helga Sagsveen.

Stramt og moderne

I kjernen av etasjen ligger fellesrom som møte- og grupperom, kjøkken, garderober, lagerrom og stillerom. 

– Tanken er å ha så mange stillerom at det alltid skal være mulig å finne et som er ledig. Det er også meningen at alle ansatte etter hvert skal få bærbare telefoner og PC-er, slik at man enkelt kan ta med telefon eller PC inn på et stillerom, sier Faye-Lund.

Teppebelegning på gulvet og brede lamellgardiner bidrar til å dempe støyen i etasjen. Hver arbeidsplass har vindu med gardinpaneler i ulike mønstre og med ulik grad av solskjerming.

Arbeidsplassene har hvite heve- og senkebord adskilt med hylleseksjoner i eik. Grått, sort og hvitt er hovedfargene i interiøret, men det stramme inntrykket mykes opp av møbler i fargesterke tekstiler. To røde sofaer er plassert mot hverandre slik at de danner et iøynefallende rom for samtaler og avkobling. Små sittegrupper med myke stoler i forskjellige farger gir assosiasjoner til tulipanbuketter.

De ansatte i Teknisk avdeling er godt fornøyde med de nye lokalene, ifølge plan- og eiendomssjef Helga Sagsveen.

- Vi opplever at kolleger som i utgangspunktet ønsket egne kontorer, er fornøyd med plassen i landskapet. Mange fryktet støyproblemer og plassmangel, men mitt inntrykk er at de fleste har oppdaget at lokalene er både stille og romslige, sier hun.

MÅ BRUKE SKYGGELUE: Taklyset er for sterkt mener Kristine Mollø-Christensen. Trine Evensen, Live Norderud og Turid Telle.

Krever tilvenning

Hos de ansatte i UiOs HMS-seksjon er meningene litt mer delte. Lyset i armaturene er for sterkt hevder flere. Liv Norderud mener det er uheldig at beliggenheten har ført til at kommunikasjonen med brukerne i større grad føres via mail og telefon i stedet for ansikt til ansikt. Et par klager over støy. Jan Magnar Hatlemark er ikke blant disse.

– Jeg syns lokalene er stilige og plages ikke av støy, forsikrer han, og tilføyer at han som yrkeshygeniker har god nytte av nærheten til Teknisk avdeling. Hatlemark er derimot enig i at lyset i lokalet er sjenerende.

Turid Telle tror støyproblemene handler litt om tilvenning.

– Vi må lære oss å dempe stemmen og venne oss til å bruke stillerommene. Jeg tror vi vil trives bedre når vi får hodetelefonene og de andre endringene vi er lovet, sier hun.

Emneord: Arbeidsforhold Av Grethe Tidemann
Publisert 22. jan. 2009 14:50 - Sist endret 2. feb. 2009 18:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere