Ny Uniforum på nett

Uniforums nye nettutgave går et steg nærmere papirutgaven både når det gjelder utseende og innhold. - Vi publiserer blant annet alle leserbrevene, sier redaktør Martin Toft.  

FRAMSKRITT: - Et stort teknisk framskritt er at leserne våre kan kommentere artiklene, sier ansvarlig redaktør Martin Toft. (Foto: Elisabeth Toft)  

Foto: Elisabeth Toft

Det er en stolt redaktør som lanserer Uniforum i ny drakt i Vortex.
- Den nye nettutgaven er mye bedre enn den gamle fra 2000. Den var nok moderne den gangen, men tida hadde sprunget fra den. Nå har Uniforum fått nettsider som avspeiler den tida vi lever i, sier redaktør Martin Toft.
 

Nytt innhold

Nettavisa er til forveksling lik papirutgaven, og inneholder mye av det stoffet som tidligere bare har vært tilgjengelig på trykk.
- Vi ønsket at nettavisa skulle være mer i samsvar med papiravisa og ha samme uttrykk. Nå publiserer vi for første gang alle leserbrev, rektoratets taler og lederartiklene. Et stort teknisk framskritt er at leserne våre kan kommentere artiklene, sier Toft.
For å hindre anonyme innlegg, må man logge seg inn med UiO-brukernavn og passord.
 

Temasider

Alle Uniforums saker er nå lettere tilgjengelig gjennom en temaroversikt med over 200 temaord. Alle temaene får egne sider med relevante artikler.
Nytt er også at UiOs arrangementer, Nytt fra Universitetsledelsen og UiO i media er tilgjengelig fra forsida til Uniforum.
- Vi gir leserene våre en ekstraservice ved å at man får man alt på ett brett fra forsida. Dessuten er kontaktinformasjon og tipstelefon mye lettere tilgjengelig nå enn tidligere, sier Toft.

Arkivfunksjon

Alt fra de gamle Uniforum-årgangene er søkbart fra de nye sidene fra de første gang gikk på nett i 1995. Det som er publisert før 2000 finnes fortsatt i gammel design. Alt annet er lagt over i den nye malen.
 

Enklere redaksjonell jobb

Den nye løsningen gjør den redaksjonelle jobben lettere. Blant annet kan dato og klokkeslett for publisering forhåndsdefineres.
- Dermed kan vi styre når saker skal publiseres. Det er et stort framskritt for redaksjonen, sier Toft.
Den tekniske løsningen er utviklet av USIT. Visuell profil er utviklet av Halogen i samarbeid med Informasjonsavdelingen og USIT.
 

Emneord: Uniforum nett no Av Camilla Eidsten Evensen
Publisert 12. des. 2008 14:14 - Sist endret 15. des. 2008 15:13
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere