Stortinget mottar grasrotmelding fra Lausungene

Aksjon "Lausungene 2008" vil onsdag 17. desember overrekke sin grasrotmelding om rekruttering til forskningssektoren og situasjonen for midlertidig ansatte forskere til leder i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, Ine Marie Eriksen Søreide (H).

PLAN: - Vi håper at Regjeringen vil lytte til vårt krav om at det må legges frem en plan for å halvere antall midlertidig ansatte forskere i løpet av neste stortingsperiode, sier  Jon Iddeng i Aksjon "Lausungene 2008".

Foto: Ola Sæther

Overrekkelsen vil foregå foran Stortinget ved Spikersuppa kl 1400, melder Forskerforbundet i ei pressemelding.
 - Vi vil gi Stortinget den rekrutteringsmeldingen som Regjeringen parkerte i sommer, og vi håper at Stortinget vil slutte seg til vårt krav om å redusere antallet midlertidig ansatte forskere, sier Jon Iddeng og Ragnhild Hutchison i Aksjon lausungene.

Aksjonen vil også møte Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland onsdag kl 1330, for å overrekke 3000 underskrifter fra forskere i hele Norge. Alle står bak kravet om at Regjeringen må utforme en helhetlig rekrutteringspolitikk, inkludert midler til flere faste vitenskapelig stillinger.

- Vi håper at Regjeringen vil lytte til vårt krav om at det må legges frem en plan for å halvere antall midlertidig ansatte forskere i løpet av neste stortingsperiode, sier talspersonene for aksjonen. Vi håper også at forskningsminister Tora Aasland lytter til de krav vi har fremsatt i vår grasrotmelding, når hun skal skrive forskningsmeldingen sin, sier talspersonene.

Emneord: Stipendiat, Stipendiatforening
Publisert 16. des. 2008 14:38 - Sist endret 16. des. 2008 16:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere