En bit av tiltakspakken må gå til høyere utdanning

I dag varsler regjeringen en ny finanspolitisk tiltakspakke for å hindre økt arbeidsledighet. Denne vil blant annet rette seg mot tiltak for økt sysselsetting innenfor byggenæringen, og skal tiltre på nyåret. - Helt klare tiltak vil være å bygge flere studentboliger og ikke minst pusse opp de mange slitne universitets- og høyskole-bygningene, sier leder av Norsk Studentunion, Ingvild Reymert.

FLERE: NSU krever at regjeringen bruker tiltakspakken til å bygge flere studentboliger.
Foto: Ståle Skogstad

Det blir bygget 1000 nye hybelenheter i 2009, men det er fortsatt skrikende behov etter flere. I fjor stod over 12.000 studenter i boligkø ved semesterstart. I tillegg bør kostnadsgrensa per hybelenhet fjernes slik at de tilsagnene regjeringen gir faktisk kan realiseres.

Mange av landets universitets- og høyskolebygninger, laboratorier og vitenskapelig utstyr forfaller. Tall NSU innhentet i fjor viste et vedlikeholdsbehov på universitetene i millardklassen.

- Dette er en vinn-vinn situasjon. Regjeringen får folk i arbeid samtidig som høyere utdanningsinstitusjoner får et etterlengtet og nødvendig løft, sier Reymert i en pressemelding fra NSU.

Emneord: Universitetspolitikk
Publisert 26. nov. 2008 14:41 - Sist endret 10. des. 2008 14:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere