UiO skal samarbeide med University of Hong Kong

Universitetet i Oslo skal samarbeide med det prestisjetunge University of Hong Kong. Det er klart etter at viserektor Inga Bostad skrev under en samarbeids- og utvekslingsavtale med universitetet under sitt besøk i Hong Kong den 27. oktober, står det i ei pressemelding fra UiO.

UNDERSKRIVER: Viserektor Inga Bostad og professor Lap-Chee Tsui, Vice-Chancellor og President ved University of Hong Kong underskriver en samarbeidsavtale. (Foto: Svein Hullstein)

Avtalen er en oppfølging av tidligere kontaktbesøk dit, med deltakelse av både rektor og flere fakultetsrepresentanter med spesiell interesse for University of Hong Kong.

Den nye avtalen vil legge til rette for både eksisterende og planlagt samarbeid innen forskning og studier.Ikke minst innebærer avtalens utvekslingskomponent en ønsket utvidelse av UiOs felles tilbud om delstudier i Asia.

Begrenset tilgang på engelskspråklig undervisning har hittil vært en hindring. Med engelsk som undervisningsspråk, vil University of Hong Kong tilby delstudier av relevans for et bredt spekter av UiOs studenter, uavhengig av kinesiskkunnskaper.

I verdenstoppen

University of Hong Kong anses også som Kinas beste institusjon, og er rangert i verdenstoppen. Dette gjør et studieopphold der spesielt attraktivt. University of Hong Kong er på sin side interessert i å sende egne studenter til UiOs etterhvert svært gode engelskspråklige studietilbud.

Besøkte Nanjing

Inga Bostad besøkte også University of Nanjing, et annet av Kinas toppuniversiteter. Her ga hun sin støtte til etableringen av et Chinese-Nordic Cultural Centre. Senteret vil ha et spesielt fokus på forskning innen nordiske studier, med vekt på både litteratur, samfunnsforhold, økonomi og andre fag innen humaniora og samfunnsvitenskap.

Initiativtaker til senteret, professor He Chengzhou, er en UiO-alumni med doktorgrad fra UiO.

Bostad besøkte Hong Kong og Nanjing i forkant av sin deltakelse under et offisielt norsk besøk til Kina under ledelse av statsråd Tora Aasland. Dette besøket har som intensjon å styrke samarbeidet mellom Kina og Norge innen utdanning og forskning.

Emneord: Kina
Publisert 31. okt. 2008 09:43 - Sist endret 10. des. 2008 16:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere