I tenkeboksen

Hvem ønsker å etterfølge Geir Ellingsrud som rektor? Det er lenge siden UiO har hatt en kvinnelig rektor. Stiller noen av kandidatene fra forrige rektorvalg? Er det på tide at universitetet får en rektor fra Det humanistiske fakultet?

MULIG REKTORKANDIDAT: Medisinsprofessor Ole Petter Ottersen vurderer nøye forespørselene om han kan tenke seg å stille opp i rektorvalget til våren.
Foto: Ola Sæther
HF-dekan og tidligere prorektorkandidat Trine Syvertsen (bildet til venstre) er et navn som gjerne trekkes fram når det er snakk om mulige kandidater ved neste rektorvalg.
- Jeg har en morsom og spennende jobb som dekan på HF. Denne jobben vil ha førsteprioritet for meg de nærmeste årene, svarer hun på spørsmål om hun kunne tenke seg å bli rektor ved UiO.

Uvillige prorektorer

I et Universitas-intervju med viserektor og HF-ansatt Inga Bostad kommer det fram at hun ikke er aktuell som rektorkandidat. Det er heller ikke hennes kollega, prorektor og medisinprofessor Haakon Breien Benestad.
- Jeg er ikke rektorkandidat, men jeg fortsetter gjerne som prorektor om nestemann vil ha meg med, røper han.

Tidligere rektorkandidater

Etter en ringerunde blant tidligere rektorkandidater vet vi at Fanny Duckert ikke har noen akutte planer om å stille til valg igjen. Det har heller ikke Stein A. Evensen.
- Jeg lærte ved forrige rektorvalg at det ikke er så lurt å ha et program som eksplisitt forteller hva man vil gjøre, slik jeg og Trine Syvertsen hadde. Å la være å fortelle hva jeg vil gjøre, passer ikke for meg, sier han.


Tidligere rektorkandidat og styremedlem Kristian Gundersen (bildet) fra Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet svarer ingen kommentar, når Uniforum spør om han vurderer å stille til valg igjen. Medisinprofessor Ole Petter Ottersen er derimot mer meddelsom.
- Jeg har registrert at det er kommet flere forespørsler om jeg kunne tenke meg å stille til valg, og jeg vurderer disse forespørslene nøye, røper han.

Humaniora har gode kandidater

Dekan ved Det teologiske fakultet Trygve Wyller, hevder at han ikke har planer om å stille til valg som rektor, men legger til at han er opptatt av at humanioradelen av UiO har gode og samlende kandidater.

Emneord: Rektorvalget, Universitetspolitikk, Rektorvalet 2005 Av Grethe Tidemann
Publisert 30. okt. 2008 14:31 - Sist endret 10. des. 2008 19:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere