Oslos bioteknologimiljø blant verdens beste

Magasinet Genome Technology rangerer Oslos bioteknologimiljø blant de 20 beste i verden, og er det eneste europeiske på lista, melder Forskningsrådet. Blant miljøene som trekkes fram er Bioteknologisenteret ved Universitetet i Oslo.

TOPPMILJØ: Bioteknologisenterets direktør, Kjetil Taskén kan glede seg over at Oslos bioteknologimiljø er blant verdens beste. (Arkivfoto)
Foto: Ståle Skogstad

Oslos voksende bioteknologimiljø kategoriseres i juninummeret av Genome Technology blant "kommende regioner" («Emerging regions») sammen med India, Kina og flere delstater i USA.

Miljøene er for ulike til at de kan rangeres. Utvalget av de 20 er gjort gjennom en vurdering av områder der det i det siste er gjort spesiell forskningsinnsats eller innsats for å få med seg industrien.

Listen inneholder 11 etablerte miljøer og ni som holder på å etablere seg som toppmiljøer. Det er ikke uventet USA som dominerer både blant de etablerte og de nye, i tillegg kommer Canada, Kina, India og Norge.

Oslo-miljøet er det eneste europeiske på lista.

- Dette er sant nok ikke den største bioteknologi-klyngen, men bestrebelsene for å etablere et biovitenskapelig segment her i Norge er imponerende, skriver Meredith W. Salisbury i Genome Technology.

Sentre i klyngen er Oslo Cancer Cluster, som er et Center of Expertise, Center for Stem Cell Based Tumor Therapy (CAST), som er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) og Bioteknoligisenteret ved Universitetet i Oslo.

Emneord: Bioteknologi, Forskning
Publisert 2. juli 2008 09:44 - Sist endret 10. des. 2008 15:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere