Viser fram Europas siste jungel

Fossilene fra Europas siste jungel, Messel i Tyskland, kan sees i Naturhistorisk museum fra fredag 6. juni og helt fram til 17. november. Dette er den største og mest verdifulle fossilsamlingen som er vist i Norge noen gang. Fossilene er over 47 millioner år gamle og var den første fossilforekomst som kom på UNESCOs verdensarvliste, melder Naturhistorisk museum.

TYSK FOSSIL: Fossil av europeisk maursluker fra Messel i Tyskland (Foto fra utstillingen)

Tenk deg en varm og fuktig jungel med halvaper i trærne og krokodiller i vannet. Hester på størrelse med sauer blir jaktet på av 3 meter høye strutselignende fugler med ørnehoder. En utdødd vulkan i jungelen er fylt med vann og blitt en liten innsjø. Ingen i jungelen vet at denne innsjøen har en dødelig hemmelighet ...

Dette var situasjonen like ved Frankfurt i Tyskland for 47 millioner år siden. Naturhistorisk museum er stolt over å kunne vise hva denne innsjøen skjulte - en komplett fossil jungel med alle dyr og planter som levde rundt.

Dette er den største og mest verdifulle fossilsamlingen som er vist i Norge noen gang. Lokaliteten som kalles Messel er også blant de viktigste fossilforekomstene i verden fordi denne tidsperioden i livets utvikling legger grunnlaget for alle de store pattedyrgruppene som lever i dag, går det fram av ei pressemelding fra Naturhistorisk museum.

Utstillingen vises i Zoologisk museum, tirsdag - søndag kl. 11-16. Mandager stengt. Og utstillingen vil stå helt fram til 17. november i år.

Emneord: Museene
Publisert 4. juni 2008 09:18 - Sist endret 10. des. 2008 16:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere