Jusstudenter vil helst til offentlige bedrifter

Offentlige bedrifter er det klart mest attraktive arbeidsstedet for jusstudenter. Åtte av de ti mest attraktive arbeidsplassene er offentlige virksomheter, skriver Dagens Næringsliv. Avisen refererer en undersøkelse som er gjort av konsulentselskapet Universum.

POPULÆRT ARBEIDSSTED: Offentlige bedrifter er det mest populære arbeidsstedet for jusstudenter. Bildet er fra prøverettssalen i Urbygningen.
Foto: Ola Sæther

- Det offentlige er en god skole. Man får spennende og ansvarsfulle jobber med en gang. Å komme fra slike offentlige jobber til private firmaer er ikke negativt, snarere et stort pluss, sier managing partner Kai Thøgersen i Thommessen til Dagens Næringsliv.

Går etter prestisje

Jusstudenter går etter prestisje. Teknologistudenter forventer høyest lønn, mens økonomistudenter er mest innstilt på å ofre privatlivet i sin første jobb.

- Økonomistudentene er nok mindre streberske enn oss. Og teknologistudentene får nok lettere godt betalte jobber. Vi leser mye og er nok mer krampaktige her, slår jusstudentene Kristine Braaten, Steffen Tronstad og Ane Nordby ved Universitetet i Oslo fast.

Det er konsulentselskapet Universum som har sammenlignet innstilling til jobb og karriere til studenter innen økonomi, teknologi, it og jus.

Emneord: Studentsaker, Studentforhold, Jus
Publisert 9. juni 2008 14:05 - Sist endret 10. des. 2008 15:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere