Irans eks-president besøker Sommerskolen

Den internasjonale sommerskolen ved Universitetet i Oslo får i i dag, tirsdag 24. juni, besøk av tidligere president i Iran, Mohammad Khatami. Han kommer sammen med lederen for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter Kjell Magne Bondevik. De vil innlede om dialogarbeidet mellom den islamske verden og Vesten, melder UiO.

BESØKER SOMMERSKOLEN: Irans tidligere president, Mohammad Khatami deltar i en religionsdebatt i regi av Den internasjonale sommerskolen i dag.
Foto: Martin Toft

Den tidligere iranske presidenten, Mohammad Khatami og Norges tidligere statsminister, Kjell Magne Bondevik skal innlede om dialogarbeidet mellom den islamske verden og Vesten i Sophus Lies auditorium kl. 14.30 i ettermiddag.

530 studenter fra rundt 90 land deltar på Den internasjonale sommerskolen som varer fra 21. juni - 1. august.

Den offisielle åpningsseremonien finner sted i Universitetets aula samme kveld kl. 19.00 der blant andre minister for forskning og høyere utdanning Tora Aasland vil tale.

Sommerskolens kurs strekker seg over seks uker. Kurstilbudet omfatter norsk språk og emner innenfor norsk kultur, demokratisk statsforvaltning og internasjonal politikk samt masterkurs på fagområder som spesialpedagogikk, fredsforskning, helsevesen, energiplanlegging/miljøvern, kjønnsforskning og internasjonale utviklingsstudier.

I tillegg til kursene har Sommerskolen et omfattende tilbud av kulturelle og sosiale aktiviteter for sine studenter.

Gjennom sitt faglige og sosiale program ønsker Sommerskolen å være et forum for å fremme kunnskap og internasjonal forståelse.

Som et spesielt tiltak i arbeidet for å styrke mellommenneskelig forståelse i konfliktfylte områder videreføres et prosjekt for studenter fra ulike områder i det tidligere Jugoslavia og Kaukasus.

Emneord: Iran, Den internasjonale sommerskole, Internasjonalisering
Publisert 23. juni 2008 09:55 - Sist endret 10. des. 2008 15:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere