Dobbeltseier for Gründerskolen på Venture Cup i Oslo

Gründerskolestudenter fra Universitetet i Oslo kapret de to første plassene i den regionale forretningsplankonkurransen Venture Cup sist onsdag. Studentgruppene Fuelsafe og Supportia har med denne plasseringen kvalifisert seg for den nasjonale finalen til høsten i Oslo, melder Senter for Entreprenørskap ved UiO.

FUELSAFE: Jan Erik Ramstad fra studentgruppen Fuelsafe på UiO har vært med på å lage en løsning for å hindre feilfylling av drivstoff.

Fuelsafe har utarbeidet en forretningsplan for å oppdage feilfylling av drivstoff på bensinstasjoner, mens Supportia, med sin plan, vil tilby en hjelpetjeneste om tekniske spørsmål knyttet til forbrukerelektronikk.

- Kjempemarked både i Norge og Europa

- Vi ble ganske overrasket over at vi skulle vinne den regionale konkurransen, og nå gjør vi det vi kan for å stille så sterkt som mulig i finalen, sier Jan Erik Ramstad, som til vanlig er stipendiat på Institutt for Informatikk ved UiO. Hans gruppe har utarbeidet en løsning for å hindre feilfylling av drivstoff på bensinstasjoner. Til daglig skjer dette tre ganger i Norge og medfører store kostnader for de som er uoppmerksomme ved pumpene.

- Vi løser dette rimelig uten å endre infrastrukturen på bensinstasjonene. Foran oss har vi et kjempemarked både nasjonalt og ute i Europa, hvor dette er et stort og økende problem, sier Ramstad.

Feilfylling kan føre til motorhavari med en kostnad opp mot 70 000 kroner for reparasjon, og den er normalt ikke dekket av bilforsikringen.

Vil bli forbrukerelektronikkens 1881

Den andre gruppen fra Gründerskolen fokuserte på en mer tjenestebasert løsning, hvor mulighetene er store også i dét markedet. Man kjøper stadig mer elektronikk og mye av denne blir for komplisert for mannen i gata som ikke har all verdens tekniske kompetanse.

- Det har vært en kjempenyttig prosess å gå igjennom. Sett bort fra det konkurransemessig har vi fått mye nyttig veiledning fra mentorene i Venture Cup og Gründerskolen, samt at vi har fått et godt nettverk vi kan henvende oss til når vi skal sette dette ut i livet, sier idéinnehaver Didrik Egge Martens.

Han tror de har gode sjanser i den nasjonale finalen. Der skal de bryne seg mot grupper fra NTNU som hovedsakelig har produktideer. Med en tjenestebasert løsning som de har skiller de seg bort fra konkurrentene i stor grad.

- Vi vil bli forbrukerelektronikkens 1881, og kunne nås fra hvor som helst og når som helst. Vi vil hjelpe de som henvender seg til oss som sliter med hva som helst i alt fra data til hjemmekinoanlegg, avslutter Martens.

Venture Cup er mer enn en konkurranse hvor de beste forretningsplanene blir kåret og mottar stipend for videreutvikling. Konkurransen har også til hensikt å utdanne, veilede og inspirere til gründervirksomhet.

Emneord: Forskning, Kommersialisering
Publisert 9. mai 2008 13:48 - Sist endret 10. des. 2008 14:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere