Norge dårligst på innovasjon i Norden

Norge er blant de dårligste på innovasjon i Europa og aller dårligst av de nordiske landene. Norge kommer på 21. plass av 38 land, og ligger fremdeles langt etter de fleste EU-landene når det gjelder innovasjon (nyskaping) i næringslivet, viser rapporten European Innovation Scoreboard for 2007. Funnene bekreftes av den siste indikatorrapporten fra NIFU STEP (2007), melder Forskningsrådet på sine nettsider.

DÅRLIGST PÅ INNOVASJON: Norge er dårligst på innovasjon i Norden, viser undersøkelse.
Foto: Ola Sæther

Norge kommer dårligst ut av de nordiske landene på 20 av 34 indikatorer som rapporten måler. Mens Sverige, Finland og Danmark befinner seg i toppkategorien av innovasjonsledere, og Island plasserer seg i kategori nummer to av land som følger tett etter innovasjonslederne, deler Norge plass med Tsjekkia, Estland, Slovenia, Spania, Italia, Kypros og Australia i tredje og nest siste kategori av land med næringsliv som har moderat grad av innovasjon, forteller EIS-rapporten.

Landene som plasserer seg i moderat innovasjon-kategorien oppnår en score som i nærheten av eller under gjennomsnittet i målingen.

Av de i alt 38 landene befinner Norge seg på 21. plass med en score på 0,36. Sverige scorer høyest på den samlede innovasjonsindeksen med 0,73. Finland har 0,64, Danmark 0,61 og Island 0,50.

Emneord: Birkeland Innovasjon, Internasjonalisering
Publisert 18. apr. 2008 16:00 - Sist endret 10. des. 2008 15:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere