Seks CICERO-forskere har deltatt i klimapanelet

- Dette er en stor hyllest til verdens ledende klimaforskere og jeg er stolt av at flere av CICEROs forskere har bidratt til å fremskaffe solid vitenskapelig dokumentasjon av klimaendringene, sier Pål Prestrud direktør ved CICERO, Senter for klimaforskning ved UiO.

FÅR FREDSPRISEN: FNs klimapanel fekk i dag tildelt fredsprisen på deling med Al Gore. Rajendra K. Pauchari leier klimapanelet.
Foto: Martin Toft

De seks klimaforskerne Knut Alfsen, Terje Berntsen, Jan Fuglestvedt, Ivar Isaksen, Gunnar Myhre og Kristin Rypdal har bidratt til flere av FN klimapanels rapporter. I tillegg har Karen O'Brien ved Universitetet i Oslo bidratt mens hun jobbet ved CICERO.

Presterud er glad for at Fredsprisen går både til klimapanelet og Al Gore.

- Kunnskapen klimapanelet har presentert har stått i mot alle angrep og ingenting av det panelet har skrevet gjennom 15 år har vært fundamentalt galt. Prognosene de har fremsatt har faktisk vist seg å være konservative, sier Prestrud i ei pressemelding.

- Klimapanelet har fremragende forskere, men de er dessverre ikke like gode til å formidle forskningen sin. Derfor er det gledelig at Al Gore som har greid å forklare panelets forskningsresultater til millioner av mennesker, også mottar Fredsprisen, sier Prestrud.

Emneord: Forskning, Miljøforskning
Publisert 12. okt. 2007 14:21 - Sist endret 10. des. 2008 19:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere