De kom i tusentall

De kommer fra hele Østlandsområdet fra Kragerø i sør til Lillehammer i nord. Over fem tusen avgangselever i den videregående skolen er på besøk på Universitetet i Oslo.

AKTUELT ARRANGEMENT: - Vi må snart velge utdanning og trenger impulser for å ta et riktig valg, mener Kristoffer Slettholen og Mari Hetland Nilsen.
Foto: Trine Nickelsen

- Vi vet ikke akkurat hva vi vil bli, men tenker jo en del på det, da. Vi kom hit til Åpen dag fordi vi snart må velge en utdanning. Vi trenger impulser for å ta et riktig valg.
Det sier Mari Hetland Nilsen og Kristoffer Slettholen som går i tredje klasse på "Katta", Oslo Katedralskole.

Dagen har de brukt på Blindern, og de uttrykker stor tilfredshet med dét.
- Men det er stor forskjell på hvor karismatiske foreleserne er, konstaterer Kristoffer. Han har vært på flere foredrag i løpet av dagen, og synes han har sett eksempler på begge deler.

- Vi har vært på forelesning på Lektor- og adjunktutdanningen. Han som holdt foredraget: Det er morsomt å undervise. Men er det like morsomt å lære? (Dag Fjeldstad, red.anm.) var ung og visste hvordan han skulle engasjere. Det var veldig bra.

- Vi har også deltatt i debatten om hvorvidt kirke og stat bør skille lag. Det var spennende at politikere og ledere fra flere religiøse organisasjoner deltok. Jeg likte godt debattformen. Tror det kunne ha kommet enda flere dit, men det var rett og slett ikke plass, forteller Mari.

De to elevene setter stor pris på at skolen de tilhører er positiv til arrangementet.
- Vi er glad for at Katta lot alle elevene i tredje klasse få bruke denne dagen på UiO. Vi vet om skoler der hver enkelt elev må søke om å få delta.

Vi har registrert at mange fra skolen vår er her, så det er nok slik at de fleste benytter dagen på Blindern og ikke til noe annet, sier de to, som er kjærester, før de - hånd i hånd - haster av gårde til neste foredrag.

Stadig mer populært

- Det er tredje gang vi gjennomførere dette arrangementet og antallet deltakere blir stadig større, forteller prosjektleder for dagen, Julie Øybø. I år var det over tusen flere påmeldte enn i fjor. Øybø mener dette tyder på at universitetet har lyktes i å skape et arrangement som dekker elevenes behov. Hun tror også at økningen har sammenheng med en generell vekst i søkningen til UiO.

På programmet stod en utdanningsmesse og rundt 80 miniforelesninger med smakebiter fra undervisningen ved universitetet. På Frederikkeplassen har bandet Tungtvann vært et av trekkplastrene, og studentverter har vært til stede for å vise elevene rundt og svare på spørsmål.

- Det nye i år, er at vi har skiftet navn fra Videregående skoles dag, til Åpen dag, forteller Julie Øybø. Heretter skal dagen ikke lenger være forbeholdt ungdommen.

Emneord: Videregående skole-dag Av Trine Nickelsen, Grethe Tidemann
Publisert 11. mars 2004 17:59 - Sist endret 10. des. 2008 14:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere