50 prosent av professorene i laveste lønnstrinn

- Før årets lokale lønnsforhandlinger startet, satte jeg meg ned og lagde statistikk over stillingskategori og lønn. Jeg ble sjokkert da jeg oppdaget at omlag halvparten av professorene ved UiO satt i laveste lønnstrinn.

LITE OFFENSIV: - Skjevhetene i lønn er resultat av en for lite offensiv ansettelsespolitikk.
Foto: Trine Nickelsen

Det forteller hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved UiO, Kåre-Olav Stensløkken.

- Bildet har nok endret seg noe nå etter at lønnsforhandlingene er avsluttet.

Stensløkken framholder at problemet starter ved ansettelse. I mange stillinger, spesielt vitenskapelige, har personer tidligere blitt ansatt i "bunnen" av spennet. Stillingen 'professor' har nå et spenn fra lønnstrinn 62 til 86.

- Det er alltid et vanskelig valg å prioritere i forhandlingene. Det vi forholder oss til, er UiOs lønnspolitikk. Jeg sitter for øvrig med et inntrykk av at det er store ulikheter i hvordan og i hvilken grad lokal arbeidsgiver bruker lokale lønnsforhandlinger som et virkemiddel, sier han.

- Etter å ha sett hvilket nivå de som søker om opprykk er på, tror jeg ikke det er mulig å rette opp de store skjevhetene gjennom de lokale forhandlingene. Skjevhetene er resultat av en for lite offensiv ansettelsespolitikk. I årene som kommer tror jeg UiO må være mye mer offensiv både lønnsmessig og med rammevilkår, i forhold til å rekruttere de beste kandidatene, uansett stillingskategori.

Emneord: Lønn/lønnsforhandlinger Av Trine Nickelsen
Publisert 12. des. 2002 12:28 - Sist endret 10. des. 2008 14:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere